Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bonboniéra

Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby vaření Salka

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby vaření Salka)

17. 4. 2010 12:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 837 kJ / 1 156 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky70,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.

Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....

Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.

Silikonové formy na čokoládky mají třeba tady http://www.a1gastro.cz/cenik/241-silikonove-formy....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vietnamka

18. 12. 2010 16:56

Dnes som ich urobila. Vlastne, stale som v procese tvorenia :-).
Vsetko vyzeralo dobre, az kym neprislo na vyklapanie. Z osmych uvodnych bonbonov prezil len jeden junak. Keby tu bol naaaaahodou tiez niekto taky hlupy, ako ja, tak:
1. vonkajsi cokoladovy obal urobte dostatocne hruby, inak bude praskat, sviniar
2. napln nalejte najviac do polovice,ja som dala do dvoch tretin, a aj tak vytiekla
Ale ten jeden, co prezil (plneny nutelou, nie salkom), je velmi pekny! Pravdaze, neslobodno ho prevratit :-). Neviem, ako to vo Figare robia, ze spodok kazdeho bonbonu je dokonale rovny, ten moj vyzera dost zufalo.
Ale vsetky, aj tie nepodarky, chutia vyborne ;-).

migela-v

17. 12. 2010 23:32

Tak zítra mám v plánu se na ně vrhnout, chtěla bych je dát babičkám k Vánocům. Mám z toho strach! Taky přemýšlím, jestli je lepší je vymazávat tím štětcem, nebo jenom vylít, jak psala níže suzanna. Uvidíme :-/:-)

cathleen cathleen

14. 12. 2010 16:49

Nevymazávala jsem ničím, rovnou vylévala čokoládou. Před opatrným vyklepnutím je třeba nechat formu i s bonbony pořádně ztuhnout a i vychladit. Jde to docela dobře;-)

aviaris aviaris

13. 12. 2010 16:50

Hi Cathleen. Mam tu samou formu a hodlam se pokusit o tyto bonbony. Necim se to vymazava nebo jen rovnou vyleva/vymazava cokoladou?:yes:

cathleen cathleen

13. 12. 2010 10:40

Napadá mě jen jedna věc - málo nahřátá??? Ale přihřívat opatrně, čokoláda nesmí převařit, jinak se vám zdrcne.

Jarouš

12. 12. 2010 17:36

Vypadá to dobře, bohužel já asi někde dělám chybu a čokoládu se mi nedaří dostat do dostatečně tekuté konzistence, nevíte čím to může být?

phamka

18. 9. 2010 22:00

děkuju

Svetlana Svetlana

18. 9. 2010 21:41

phamko, nejsem autor, ale asi o tři příspěvky níž tam o bonbonech ve formě na led píše suzanne...píše i klady a zápory...rozhodnutí bude na tobě ;-)

phamka

18. 9. 2010 21:23

ano nebo ne ?? :-S

phamka

30. 8. 2010 18:42

mohu to dát do bílé plastové věci na led ?

suzanna

10. 8. 2010 10:35

Jani, díky:-K klidně si nabídni;-):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 8. 2010 20:07

suzanna to je úžasné, já to chci!!:-O:-O:-O

suzanna

3. 8. 2010 13:34

Domácí bonboniéru jsem dělala jako dárek k svátku pro mamku a (neskromně:-D) myslím, že se mi docela povedla:-8
Použila jsem platíčko na výrobu ledu a trochu si zjednodušila postup. Nepatlala jsem tam čokoládu štětcem, přišlo mi to zbytečně pracné (a navíc doma žádný štětec nemám:-D). Prázdou formu na led jsem vymazala olejem a dala do mrazáku, aby byla "vychlazená" a čokoládá v níc rychleji tuhla. Po vytažení jsem do ní okamžitě nalila lžící tekutou čokoládu až po vrch, a pak hned rychle obrátila a vylila zpět do hrnce. Ve formičce zůstalo přichycené přesně tolik čokolády, kolik je potřeba, aby se vytvořil "obal". Hned jsem to strčila do mrazáku, aby to pořádně ztuhlo. Mezitím jsem si připravila náplň. Rozehřála jsem nutellu a smíchala s mletými ořechy (nic jiného jsem doma neměla:-8). Touto směsí jsem naplnila čokoládové pralinky a opět šup s tím do mrazáku. Pak už jsem jen "uzavřela" bonbonky zbytkem rozehřáté čokolády a opět nechala v mrazáku stuhnout. Na vše jsem používala polévkovou lžíci, čokoláda i nutella byla tekutá, takže s tím nebyl problém:-) Celá příprava mi zabrala asi tak půl hodiny.
Ufff, nevím, jestli to nevysvětluji moc složitě:-8 Pro jistotu přikládám video, ze kterého jsem se v postupu inspirovala http://www.obchudekubalonku.cz/katalog.php?kategor...
Jediný problém byl s vydolováním bonbonků z formy. Přestože jsem ji předem vymazala olejem, tak to šlo hodně hodně špatně. Asi bude lepší silikonová forma než obyčejná umělohmotná, kterou jsem měla já...
Cathleen, každopádně moc děkuji za tenhle recept:-K, nikdy by mě to nenapadlo. Je to vážně vynikající:-p a jako dárek fakt super, mělo to velký úspěch:yes:
Přidávám bod a fotečky.

terezzka

1. 8. 2010 21:58

wow tak to je fakt úžasný!! tohle bych asi jen tak nezvládla :-8:-)

Blauee

12. 6. 2010 18:48

no, tak já jsem to teď šupla do mrazáku a sama jsem zvědavá:-8formu nemám, hodila jsem to do plata od tofifee, které jsem vymazala olejem..ale nevím, no, zatím no nevypadá, že to půjde vylupovat:-/:-))

1 4 5 6 7 8 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: domácí čokoládové bonbony domácí bonboniera výroba čokoládových bonbonů výroba domácí čokolády výroba domácí čokolády čokoládové bonbony recept domácí čokoládové pralinky čokoládové bonbony recept domaci bombony recept na čokoládové bonbony domácí cukroví výroba domácích bonbonů domácí pralinky recept domácí výroba čokolády čokoládové pralinky recept výroba čokolády recept domaci cukroví recepty recept na domácí čokoládu domácí čokoládové bombony čokoládové bonbony výroba

Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda hořká, tuk ztužený, mléko kondenzované

TopRecepty.cz

Domácí bonboniéra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8wP