Domácí bonboniéra
Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 837 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 70,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 115,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.
Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....
Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.
Silikonové formy na čokoládky mají třeba tady http://www.a1gastro.cz/cenik/241-silikonove-formy....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 12. 2010 16:56
Vsetko vyzeralo dobre, az kym neprislo na vyklapanie. Z osmych uvodnych bonbonov prezil len jeden junak. Keby tu bol naaaaahodou tiez niekto taky hlupy, ako ja, tak:
1. vonkajsi cokoladovy obal urobte dostatocne hruby, inak bude praskat, sviniar
2. napln nalejte najviac do polovice,ja som dala do dvoch tretin, a aj tak vytiekla
Ale ten jeden, co prezil (plneny nutelou, nie salkom), je velmi pekny! Pravdaze, neslobodno ho prevratit . Neviem, ako to vo Figare robia, ze spodok kazdeho bonbonu je dokonale rovny, ten moj vyzera dost zufalo.
Ale vsetky, aj tie nepodarky, chutia vyborne .
17. 12. 2010 23:32
14. 12. 2010 16:49
13. 12. 2010 16:50
13. 12. 2010 10:40
12. 12. 2010 17:36
18. 9. 2010 22:00
18. 9. 2010 21:41
18. 9. 2010 21:23
30. 8. 2010 18:42
10. 8. 2010 10:35
9. 8. 2010 20:07
3. 8. 2010 13:34
Použila jsem platíčko na výrobu ledu a trochu si zjednodušila postup. Nepatlala jsem tam čokoládu štětcem, přišlo mi to zbytečně pracné (a navíc doma žádný štětec nemám). Prázdou formu na led jsem vymazala olejem a dala do mrazáku, aby byla "vychlazená" a čokoládá v níc rychleji tuhla. Po vytažení jsem do ní okamžitě nalila lžící tekutou čokoládu až po vrch, a pak hned rychle obrátila a vylila zpět do hrnce. Ve formičce zůstalo přichycené přesně tolik čokolády, kolik je potřeba, aby se vytvořil "obal". Hned jsem to strčila do mrazáku, aby to pořádně ztuhlo. Mezitím jsem si připravila náplň. Rozehřála jsem nutellu a smíchala s mletými ořechy (nic jiného jsem doma neměla). Touto směsí jsem naplnila čokoládové pralinky a opět šup s tím do mrazáku. Pak už jsem jen "uzavřela" bonbonky zbytkem rozehřáté čokolády a opět nechala v mrazáku stuhnout. Na vše jsem používala polévkovou lžíci, čokoláda i nutella byla tekutá, takže s tím nebyl problém Celá příprava mi zabrala asi tak půl hodiny.
Ufff, nevím, jestli to nevysvětluji moc složitě Pro jistotu přikládám video, ze kterého jsem se v postupu inspirovala http://www.obchudekubalonku.cz/katalog.php?kategor...
Jediný problém byl s vydolováním bonbonků z formy. Přestože jsem ji předem vymazala olejem, tak to šlo hodně hodně špatně. Asi bude lepší silikonová forma než obyčejná umělohmotná, kterou jsem měla já...
Cathleen, každopádně moc děkuji za tenhle recept, nikdy by mě to nenapadlo. Je to vážně vynikající a jako dárek fakt super, mělo to velký úspěch
Přidávám bod a fotečky.
1. 8. 2010 21:58
12. 6. 2010 18:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 14 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 9 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tři ženy vzpomínají na MDŽ: Na pracovních oslavách frčely chlebíčky, bonboniéry a kafe „turek“
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Domácí brumíci, zdravá a chutná svačinka pro malé děti nejen na cesty: Naučíme vás je upéct
Další recepty
Tématické fráze: domácí čokoládové bonbony domácí bonboniera výroba čokoládových bonbonů výroba domácí čokolády výroba domácí čokolády čokoládové bonbony recept domácí čokoládové pralinky čokoládové bonbony recept domaci bombony recept na čokoládové bonbony domácí cukroví výroba domácích bonbonů domácí pralinky recept domácí výroba čokolády čokoládové pralinky recept výroba čokolády recept domaci cukroví recepty recept na domácí čokoládu domácí čokoládové bombony čokoládové bonbony výroba
Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda hořká, tuk ztužený, mléko kondenzované
Domácí bonboniéra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8wP
154 názorů