Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bonboniéra

Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby vaření Salka

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby vaření Salka)

17. 4. 2010 12:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 837 kJ / 1 156 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky70,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.

Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....

Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.

Silikonové formy na čokoládky mají třeba tady http://www.a1gastro.cz/cenik/241-silikonove-formy....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hoskovavl

2. 1. 2012 11:22

Prosím víte kde se dá sehnat forma z pátehé a šestého obrázku?

talskym

15. 12. 2011 09:55

Naprosto luxusní záležitost. Jedno platíčko jsem udělal do silikonové formy na bobnony, další dvě byly platíčka z Tofife. Krásně to drží, výborně chutná a ze všeho nejlíp vypadá. Máš bod. :yes:

jahoda jahoda

24. 11. 2011 14:59

Barča: já mám schované plato z nějaké bonboniéry a silikonovou formu na led a jde to bez vymazávání. Autorka radí pevnější formy vymáznout olejem. Já si jako dítě vzpomínám, že mamča, když dělala čokoládu do formiček, tak před nalitím opláchla formičky ve vodě a čokoládky šly také pěkně vyklopit. Pravda ale je, že nebývaly tak maličké...
Tím ztuženým tukem podle mého hmota nabyde, určitě to jde jen z čokolády samotné..;-)

cathleen cathleen

24. 11. 2011 14:56

Barča: Barčo, toho ztuženého tuku je v poměru k čokoládě zanedbatelně, tak to potíže nedělá.
Letos se chystám domácí bonbóny dělat znovu, ale už jen z rozpuštěných čokolád (koupených levněji, v akci) a vmáčknu do nich kousek náplně nebo třeba sušenou švestku, předem namočenou v rumu.;-)

Barča

24. 11. 2011 14:45

Zdravím,

jsem ráda, že jsem tento recept našla. Sama osobně plním čokoládovou pěnou a jsem ráda za inspiraci ;) Děkuji. Jen se chci zeptat, jestli nemáte problémy s vyjímáním bonbónů z formy. Já, když je dělala poprvé, tak jsem měla a proto jsem přestala do čokolády přidávat ztužený tuk, jdou vyklepnout snadno a rychleji a lépe tuhnout :)

Peter

12. 10. 2011 17:58

:-):-):-):-K:-K:-K:-D:-D:-D mmmňňňaaammm

chocolate chocolate

11. 4. 2011 15:04

Moc hezké Cathleen:-K.Já používám silikonové formičky na led z Ikea a jsou fajn.Mám srdíčka, kytičky, hvězdice..jedno plato stálo cca 25 Kč.
Teď vidím, že to píše už Richie:-8.

Zdenka1

11. 4. 2011 12:39

Děkuji za návod a inspiraci k výrobě domácích bonbonů. Použila jsem platíčka z bonboniéry. Plnila jsem koupeným karamelovým salkem, takže celkem rychlovka. Obdarovat svým dílem bych si nikoho netroufla, ale jsem ráda, že jsem to zkusila:-)

Ruchie

2. 3. 2011 10:11

Já jsem čokoládové bonbóny dělala jak v obalu od bonboniéry (bez vymazání, vyloupnout šli krásně), tak v silikonových formičkách na led. V obchodním domě IKEA (Brno, Praha, Ostrava) mají za 25 korun menší formičky (kdo toho chcete víc, tak doporučuju koupit 2) v několika různých tvarech.
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6013811...
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6014619...
Koupila jsem si kytičky, srdíčka měli vyprodané. Jako náplň jsem použila krém z bílé čokolády, mléka a kokosu a pak taky z bílé čokolády, mléka a matchi (matcha je nejkvalitnější zelený japonský práškový čaj, je k dostání jen ve specializovaných prodejnách a já i můj přítel chuť matchi přímo milujeme, hlavně na dochucení různých sladkých dobrot). A byli výborné. :) Fotku nemám, ale až budu příště dělat, tak nafotím. :)

Sarah132

11. 2. 2011 22:02

vypadá to moc dobře určitě z toho udělám bonboniéru pro mou maminku k narozeninám:-K:-):-8:-D:yes::-*:-p;-):-*:-D:-))

cathleen cathleen

9. 1. 2011 21:38

Moc hezké video výroby čokoládových bonbónů a pralinek ve formách od Silikomartu (třeba ta velikonoční nebo hranatá, které mám ve fotkách u receptu);-)
http://www.youtube.com/watch?v=ETiJYi4Pb00&feature...

cathleen cathleen

19. 12. 2010 09:13

Hořká čokoláda je nádherně tvrdá (a poměrně křehká) a mléčnou nikdy nekupuji tu nejlevnější - právě kvůli tomu, aby hezky ztuhla.
Snad to pomůže při dalším pokusu?:-K

migela-v

19. 12. 2010 00:19

vietnamka: Shodou okolností jsem dnes také dělala bonbóny a měla jsem stejný problém - 1. jsem neuvařila salko a za 2. se mi taky první várka celá zbořila .. Salko jsem pak uvařila i v otevřené plechovce a zkaramelizovalo :-) A jak píšete, raději jsem ho do bonbónů dávala míň, a pak už to šlo pěkně ;-)

vietnamka

18. 12. 2010 21:55

cathleen, to ta nemusi mrziet, to nie je tvojim receptom, ale mojou nesikovnostou :-).
Formu mam silikonovu, original na domace bonbony. Ale myslim si, ze to bude trochu aj tou cokoladou.. kupila som milku mliecnu, rozpustila som ju, a cast mi zostala. Ani po niekolkych hodinach nestuhla, takze asi preto mi bonbony nedrzali tvar.
Btw., pravdaze som zabudla, ze salko treba varit, takze som ho tam vliala len tak, nemilobohu. Zvysne salko mam v konzerve. Co s nim, mam ho preliat do hrnca, a varit vo vodnom kupeli? (pokial viem, ma sa varit v uzavretej konzerve)

cathleen cathleen

18. 12. 2010 18:09

:-O jujda, to mě mrzí! Ale psala jsem, že je obal čokoládou třeba dva - třikrát vymazat, aby byla "slupka" dost silná....i u kupované bonboniéry mají bonbóny čoko obal poměrně silný.
Jakou formu jsi na ně použila?

1 3 4 5 6 7 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čokoládové bonbony domácí bonboniera výroba čokoládových bonbonů výroba domácí čokolády výroba domácí čokolády čokoládové bonbony recept domácí čokoládové pralinky čokoládové bonbony recept domaci bombony recept na čokoládové bonbony domácí cukroví výroba domácích bonbonů domácí pralinky recept domácí výroba čokolády čokoládové pralinky recept výroba čokolády recept domaci cukroví recepty recept na domácí čokoládu domácí čokoládové bombony čokoládové bonbony výroba

Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda hořká, tuk ztužený, mléko kondenzované

TopRecepty.cz

Domácí bonboniéra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8wP