Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bonboniéra

Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby vaření Salka

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby vaření Salka)

17. 4. 2010 12:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 837 kJ / 1 156 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky70,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.

Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....

Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.

Silikonové formy na čokoládky mají třeba tady http://www.a1gastro.cz/cenik/241-silikonove-formy....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

28. 11. 2012 09:25

jana:jaká jsi hloupoučká:-) zkusila jsi to vůbec?? já ano, a dala jsem to jako dárek. použila jsem kvalitní čokoládu, kvalitní náplň a mělo to obrovský úspěch. a hlavně, radost udělalo to, že jsem si dala tu práci a bonbonky udělala sama;-)
p.s tak si jdi koupit nějakou úža polskou bombošu plnou náhražek, je to za pár kaček,hnusný a oslavenec jistě padne na zadek:-D

cathleen cathleen

28. 11. 2012 07:06

jana: jani, nepamatuju si, ze bych tyhle bonbony zrovna VAM nabizela ;-)
Kupte si nejakou krasnou bombošku a dobrou chuť.

jana

28. 11. 2012 04:17

mo teda ja nevim co tady vsichni chvalite vzdyt vypadaji priserne,to bych si teda na stul nedala:-//:no::-(

Jana

12. 11. 2012 20:28

Jaaja: Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat...do toho bonbonu kápnete griotku? Jde pak na to dát čokoláda (dno toho bonbonu)? Děkuji :-p

jajikpusik jajikpusik

20. 8. 2012 14:57

Ahoj, my také léta letoucí děláme. Nejraději vlašský oříšek, mňam. Nejvíce se nám osvědčila hořká čokoláda na vaření od Orion, z té to nemá chybu. A jako Ty Cathleen, kupuji jí do zásoby v akcích. Klidně po krabičkách. Překrásné fotky. j. :-p

michaela

20. 3. 2012 17:10

;-)nechala jsem rozpustit figaro a přidala jsem máslo...a čokoláda nebyla pěkně hladká :-( čím to je ?:-(

Jaaja Jaaja

20. 3. 2012 11:19

U nás se nejčastěji dávájí jako náplň kandované třešně zakápnuté griotkou - pro dospělé a děti mají rády karamelovou ze salka

michaela

20. 3. 2012 09:15

chocolate: dneska to chci vyzkoušet..také jsem si je koupila..mám formičky na srdíčka..a na té silikonové formě je napsáno jen na vodu...tak nevím..ale risknu to ...a když ty píšeš že jsi to dělala :-) snad se mi to podaří :)...a nezkoušel jste někdo do toho bonbonu dát třeba oříšek ??

milan

15. 2. 2012 17:58

Veronika.Hrozna: nebo malou plechovku 45 minut v papinaku na stredni plamen, velkou 1 kilovou 1 a ctvrt hodiny do skoro tuha, 1 a pul hodiny do hneda a uplne tuha.

a.d.e.a a.d.e.a

13. 2. 2012 16:40

díky díky, to mě nenapadlo :-) napadlo mě ještě normální salko..ale nevím nevím :-D

cathleen cathleen

13. 2. 2012 09:39

a.d.e.a: zkusila bych dát sušené ovoce, předem namočené v rumu...?

a.d.e.a a.d.e.a

12. 2. 2012 16:45

tento týden se chytám dělat konečně bonbónky, mám je v oblíbených už od Vánoc, ale nebyla ještě příležitost. Ale napíšete mi prosím někdo nějakou jinou ještě dobrou náplň? Ať je nemám všechny stejné. Děkuji :-K

cathleen cathleen

6. 1. 2012 13:28

Veronika.Hrozna: přímo v plechovce, mírným varem, pod pokličkou, 90-120 minut. Otevřít ho můžeš ale až po jeho úplném vychladnutí:-!Horké by při otvírání vystříklo ven, teplé se snaží ven aspoň protláčet:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 1. 2012 13:26

cathleen:Jak se to Salko vaří ve vodé ? Přímo v té konzervě/otevřené nebo zavřené/ nebo v nádobě nad párou ?

cathleen cathleen

2. 1. 2012 16:56

hoskovavl:;-)jj, vím......já ji měla přes kamarádku z Ameriky, ale už ji seženeš i u nás. Např. tady http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/bonbony....:yes:

1 2 3 4 5 6 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čokoládové bonbony domácí bonboniera výroba čokoládových bonbonů výroba domácí čokolády výroba domácí čokolády čokoládové bonbony recept domácí čokoládové pralinky čokoládové bonbony recept domaci bombony recept na čokoládové bonbony domácí cukroví výroba domácích bonbonů domácí pralinky recept domácí výroba čokolády čokoládové pralinky recept výroba čokolády recept domaci cukroví recepty recept na domácí čokoládu domácí čokoládové bombony čokoládové bonbony výroba

Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda hořká, tuk ztužený, mléko kondenzované

TopRecepty.cz

Domácí bonboniéra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8wP