Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bonboniéra

Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby vaření Salka

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby vaření Salka)

17. 4. 2010 12:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 837 kJ / 1 156 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky70,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.

Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....

Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.

Silikonové formy na čokoládky mají třeba tady http://www.a1gastro.cz/cenik/241-silikonove-formy....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Joskob

20. 5. 2015 21:49

:-):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 4. 2013 18:02

octavie1: Nemužeš tento tvuj recept na Salko dát jako samostatný recept, ať si uložíme! Já myslím,že když rozepíšeš postup a suroviny moc kuchařek,kterým právé došlo Salko a nebo jako ty se jim ho nechce dlouho vařit hodně pomuže. Já budu první ,která zkusí ! To koupené někdy nespotřebuju celé a jenom straší v lednici polovina konzervy ! :-D:-p

Azaria

11. 4. 2013 13:45

úžasné :-O :-p už vím, co dostane přítel k narozeninám :-D (tedy pokud se mi povedou :-D)

octavie1

24. 3. 2013 23:15

Ahoj taky dělám domácí bonbonky. Fotečky jsou krásné. Až je budu zase dělat tak taky nějakou přidám. Plním je nutelou rozmíchanou s rumem, aby byla tekutější. A karamelem , ale nevařím salko. Dám zkaramelizovat cukr a když se rozpustí přimíchávám smetanu. Přijde mi to úspornější než hodinu vařit konzervu. :-)

pavlinka a maminka

5. 1. 2013 21:47

ahoj je to moc pěkný recept ale musím ještě sehnat ty formičky a můžu si to udělat jako bonbonieru pro návštěvu. dík za recept.:-))

Ajenka123

22. 12. 2012 12:03

Cathleen: No taky doufám že budou dobré :-D Stačilo by mi kdyby vydržely aspon do nového roku když je udělám dnes :-) tak děkuji moc za radu a rychlou odpoved :-)

cathleen cathleen

22. 12. 2012 11:59

Ajenka123: :-O týýýjo, tak takovou bonboškou bych chtěla být obdarovaná!:-p
Musíš vyzkoušet. Ale myslím, že i tak budeš bonbony uchovávat v chladnu, takže by měly vydržet dlouho.;-) (relativně dlouho)

Ajenka123

22. 12. 2012 11:53

Caathleen: Děkuji za tip no chtěla bych právě spíš si pohrát s čokoládama jakože na nápln rozpustím třeba nugátovou čokoládu nebo pistáciovou čokoládu, pak taky čokoládu zředit šlehačkou a tak :-)

cathleen cathleen

22. 12. 2012 11:48

Ajenka123: Salko se dává vařené, zkaramelizované, tak si myslím, že i díky obsahu cukru vydrží dostatečně. (U nás doma nemám možnost zkusit:-// )
Můžeš dát místo Salka nějakou vyzkoušenou hmotu na nepečené cukroví, třeba něco takového http://www.toprecepty.cz/recept/30693-kastanove-ku... a zalít ho čokoládou.;-)

Ajenka123

22. 12. 2012 11:39

Zdravím všechny zaujal mě velice tento recept a chtěla bych udělat tyhle pralinky na všechny způsoby ale jelikož dělám kolem 20 až 30 druhů cukroví tak to bude velká žranice :-D a proto bych se chtěla zeptat jak dlouho tyto bonbonky reálně vydrží když je v tom kondenzované mléko :-) díky všem moc za radu

drahulin drahulin

3. 12. 2012 20:01

Tejaja:yes::yes:

tejaja tejaja

3. 12. 2012 19:19

Jana : Vážená Jana, chcem vás poprosiť, aby ste sa už prestali realizovať pri tomto recepte a nechali už cathleen a jej recept na pokoji.
Každý má právo vyjadriť svoj názor, aj negatívny a kritický. Kritika má byť ale konštruktívna, čo vašim komentárom chýba. Vám neide o zlepšenie receptu pre prípadných záujemcov o jeho realizáciu, neide vám o prispenie a zlepšenie receptu svijimi postrehmi a praktickými skúsenosťami. Vám ide len o štvanie a rýpanie. A takéto komentáre pod receptom nemajú miesto.
Vyjadrili ste svoj názor a tým to malo skončiť. Lenže vaša vnútorná potreba očierniť to, čo iní tak chvália, je silnejšia ako zdravý rozum.
Ospravedlňujem sa cathleen, že to píšem pod jej recept, ale musela som to napísať. Aj za cenu toho, že "Jana" sa prípadne ako iná neregistrovaná premiestni pod môj recept. Lenže cit pre spravodlivosť je zasa silnejší u mňa.

spagetka spagetka

3. 12. 2012 18:50

Jana:cathleen vám ale písla, že už jste si svůj názor řekla, to musíte mít fakt poslední slovo? Dejte sem konečně svoje bonbony a přestaňte jen... povídat... (teda napadl mě jiný výraz, ale budu slušná)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 12. 2012 15:12

Jana:Pokud jsem správně četla! "Chlubila" jste se ,že bonbony děláte hezčí a prodáváte je ! Tak jsem předpokládala ,že přidáte fotku Vašeho výrobku! No,ale zřejmě jsem "četla špatně"!:-((

Jana Pá

2. 12. 2012 12:31

2 roky je zde recept, šikulky vyzkoušely a pak přijde nějaká "Jana":-O nevím, jsem také Jana, ale že, by to té "Janě";-(, tak vadilo:-?, já si osobně myslím, že chceš jen rýpat;-(, tak mě napiš a nechej paní autorovou receptu v klidu, ona je lepší v tom, že zde dala recepty a "Ty..?" jen vrčíš, přestaň a přidej "moudro-myslím - recept":-?:-D

1 2 3 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čokoládové bonbony domácí bonboniera výroba čokoládových bonbonů výroba domácí čokolády výroba domácí čokolády čokoládové bonbony recept domácí čokoládové pralinky čokoládové bonbony recept domaci bombony recept na čokoládové bonbony domácí cukroví výroba domácích bonbonů domácí pralinky recept domácí výroba čokolády čokoládové pralinky recept výroba čokolády recept domaci cukroví recepty recept na domácí čokoládu domácí čokoládové bombony čokoládové bonbony výroba

Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda hořká, tuk ztužený, mléko kondenzované

TopRecepty.cz

Domácí bonboniéra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8wP