Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé italské tiramisu

Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept snadný a rychlý. Spojení kávy, mascarpone a Amaretta je prostě klasika, kterou si zamilujete.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min nutné odležení

20 min (20 min příprava, nutné odležení)

11. 4. 2010 10:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 184 kJ / 3 868 kcal
Bílkoviny96,81 g
Tuky268,68 g
Vláknina8,38 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 936 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy261,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť, než když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom. Doppio je dvojité espresso cca 60 ml kávy. Nejlépe tiramisu udělat večer a podáváme vychlazené druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michelka

7. 6. 2010 20:53

Pokud chcete, aby to bylo méně kalorické, dá se dát 1 Mascarpone a 1 Ricotta, je to dietnější, levnější a chutná to moc dobře. M

happy.lenulka happy.lenulka

26. 5. 2010 18:19

Děkuji za přidání krásných fotek :DDD

jahoda jahoda

26. 5. 2010 17:55

:-p;-);-):yes:10

mneneznas

26. 5. 2010 17:19

:-)):yes::yes: super, holky krásné fotky bodík

aviaris aviaris

26. 5. 2010 16:38

Delam uplne to same (take mam recept od Italskeho kamarada) jediny rozdil je ze sleham zloutky s cukrem nad parou - to zaruci 100% uspech a je to i pro sterilizaci. Pridavam i par fotek.:yes:

Valina

27. 4. 2010 15:27

Vynikající! Vřele doporučuji!

Jaaja Jaaja

16. 4. 2010 10:57

Dělávám také tak - kdysi podle televize :-) a vím, že žloutky musí být opravdu vyšlehané, husté až dobíla. Šlehám je tak vždycky, ale tady je to obzvlášť důležité kvůli hustotě krému. A sníh samozřejmě také úplně tuhý. A opatrně vmíchávám, ne vešlehat. Jedině toto mě napadlo, pokud jsi měla krém řídký. Jinak dávám bodík :yes::-)

happy.lenulka happy.lenulka

16. 4. 2010 09:43

azaretka: Tak mi posím zkus napsat přesně jak jsi to dělala, třeba a to přijdeme :-) Nedala jsi třeba to amareto do masxarpone místo do kávy? Jak dlouho jsi to ecala tuhnout? Vyšlehala jsi sníh?
Fakt nechápu, mě se to fakt vždy povede... Jak stará jsi měla vajíčka a jak velká? Možná byly moc velký vajíčka. Já použila velikost M.

azeretka

16. 4. 2010 09:40

to happy.enulka: mela jsem primo todle;-(

happy.lenulka happy.lenulka

14. 4. 2010 19:33

to azeretka: a jakou konzistenci mělo mascrpone? já měla úplně tuhý, takže jsem to měla hustý jako tuhý puding... To je jediné co mě napadá. já kupuju toto a vždy se to povedlo
www.italat.cz/italat/files/uploaded/UserFiles/Image/vyrobky/Mascarpone2%281%29.jpg

azeretka

14. 4. 2010 19:22

bohužel, vůbec se mi dle tvého receptu nepodařilo... krém nebyl jako krém, ale jako tekutá smetana na šlehání... potup i ingredience sedely, tak nevím...:-O

Sodovka Sodovka

13. 4. 2010 11:26

Mně se více líbí a chutná tzv. České Tiramisu = šlehačka, obyčejné pomazánkové máslo od Alberta (18,-Kč) a české, dětské piškoty.:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 4. 2010 12:41

:yes::yes:

cardanka

11. 4. 2010 11:19

Leni:-Kprima receptík:-p, ukládám si:yes: a posílám 4.tý bodík;-)

happy.lenulka happy.lenulka

11. 4. 2010 11:03

to Hanka R. - já kupuji v Tescu Italské mascarpone 46 Kč / 250 g... Jednou za čas se to dá... Není nad to si dát jídlo tak jak má být... :-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tiramisu podle emanuela ridiho pravé tiramisu z mascarpone italské tiramisu z mascarpone tiramisu emanuel ridi tiramisu podle ridiho tiramisu recept emanuel ridi s italem v kuchyni recepty tiramisu italské tiramisu recept mascarpone tiramisa italské moučníky tiramisu s italem v kuchyni česká tiramisa tiramisu recept s italem v kuchyni tiramisu emanuel ridi tiramisu tiramisu recept tiramisu podle emanuela tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi tiramisu od ridiho tiramisu podle itala

Suroviny: cukr krupice, vejce, mascarpone, amaretto, káva espresso, piškoty, kakao

TopRecepty.cz

Pravé italské tiramisu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/79xy