Medovník od Sebeny
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení nechte pár hodin odpočívat na chladném místě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 33 730 kJ / 8 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,82 g |
Tuky | 458,84 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 805,32 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2012 19:02
Pridávam fotku hotového medovníkaje výborný,odležaný
18. 12. 2012 16:57
Tak som sa aj ja konečen dala na takýto medovník a dopadlo to celkom dobre,krém je vynikajúci,s cestom sa tiež robilo dobreZatiaľ pridávam len fotky výroby cesta,keď zmäkne,pridám ešte finálnu fotkuMoc sa teším
Ešte by som dodala,že som ubrala cukru aj medu,aby to nebolo presladené a natierala uvareným škoricovým čajom s mandľovou esenciou a trochou medu
Ešte by som dodala,že som ubrala cukru aj medu,aby to nebolo presladené a natierala uvareným škoricovým čajom s mandľovou esenciou a trochou medu
10. 9. 2012 19:40
přidala jsem foto diky.
10. 8. 2012 15:44
Medovník dělám pouze podle tohoto receptu a to beze změny. Je vynikající.
26. 4. 2012 19:21
Opravdu moc moc moc výborné
6. 4. 2012 08:55
Včera večer jsem upekla vypadá dobře, tak jsem zvědavá jak bude chutnat
4. 4. 2012 21:35
sarka:tenhle recept mám po babičce a ta dělala krém z opravdového karamelu..(ten Tvůj popis krému je na krémový dort nebo roládu a je to moučná kaše něco jako pudink) a u nás nebo i jinde,to nevím) se krém z kondenzovaného mléka dělá místo opravdu přeslazeného karamelového krému
4. 4. 2012 20:04
sarka: neznáš přesný poměr? Mně právě ten přeslazený krém nechutná, ráda vyzkouším ten pravý, vlastně kvůli tomu skoro medovník nepeču, že je to příšerně sladké. Dík
4. 4. 2012 19:28
kdo vymyslel ze krem na medovnik se děla z kondenzovaneho mléka??... pravý krém se děla z mléka,cukru, trosky mouky,a máska! a je to uplně jiná liga než přeslazeny kondenzák
8. 1. 2012 21:47
vypadá to super přesně tak nějak jsme si to představovala..myslím, že pro začátek zkusím 2 ks
19. 10. 2011 15:18
Děkujíííííííííííííí!!!! Pak Vám přijdu říct, jak se povedl
19. 10. 2011 14:24
Meška: Snad nevadí, když odpovím za autorku. Mléko se vaří v uzavřené plechovce. Ale již se dá koupit zkaramelizované mléko.
19. 10. 2011 14:10
Sebeno, prosím jak se vaří to kondenzované mléko? Někde jsem se dočetla v originál uzavřené plechovce a někdo mi tvrdí, že ho mám vylít do něčeho a pak vařit... prosím radu. Na medovníček se totiž těším jak dítko na Vánoce. Budu jej dělat, ale zcela poprvé, neboť do nedávna jsem se medu i ořechům vyhýbala obloukem kvůli alergiím. Je to paradox, ale v důsledku smutné události ztráty mimíska najednou zjišťujeme, že alergie na potraviny zmizela... a tak se nyní cpu ořechama a medem jak divá a mám z toho pomalu vánoce.... no aby ne, po více jak 10 letech
9. 9. 2011 15:53
Upekla jsem a je opravdu výbornééj nejlepší ze všech medovníků...všem jen doporučuji,dávám 100bodů Mňamka :yes
16. 2. 2011 19:09
Upečeno, vyfoceno. Sice vypadá dost bledě, ale mám blbé světlo a je to focené mobilem. Jinak je vynikající
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 12 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 17 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 5 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 5 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 5 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 7 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 7 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 10 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při potírání dortu: Několik vychytávek, jak mít krásně hladký krém
Jak doma zkaramelizovat Salko? Oblíbené karamelové cukroví, řezy a další pochoutky budou díky němu neodolatelné
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Další recepty
Tématické fráze: recept na medovník recept na pravý medovník medovnik recept pravý medovník recept medovnik recept medovnik pravy medovnik výroba medovníku pečeme medovník krém na medovník nejlepší medovník medovník originál recept jak se dela medovnik medovník cena sirup na medovník medovník s kondenzovaným mlékem pravý medovník- recept vynikající medovnik nejlepší medovník recept medovník recepty
Suroviny: cukr krupice, máslo, med, mléko plnotučné, mouka hladká, vejce, kypřící prášek, rum, kakao, mléko kondenzované, máslo, ořechy vlašské, rum, voda, cukr krupice, ořechy vlašské
Medovník od Sebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8XM
58 názorů