Kuře na tatranský způsob
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 138 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,50 g |
Tuky | 5,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 275 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotky jsou již z druhého dne. První den to bylo hezčí, ale bohoužel jsem nestihla vyfotit ...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2016 10:39
V skutočnosti to nezmysly nie sú.
Ruské vajce a Henry vajce nie je to isté a ani nikdy nebolo. Tieto názvy sa používali už v 60-tych rokoch minulého storočia (zrejme sa ešte nájdu medzi čitateľmi Topreceptov pamätníci). Ruské vajce okrem iného vtedy obsahovalo tzv. suchý salám. Neskôr "vzniklo" Henry vajce, ktoré salám nahradilo šunkou (ten naozaj nezmysel, ktorý sa dnes používa, je "šunkový salám". Je šunka a je salám. Sú to 2 rozdielne údeniny. Ich príprava a kombinácia mäsa alebo len mäso sú uplné odlišné. Ako príklad uvediem pohonné hmoty. Benzín a nafta sú 2 pohonné hmoty, ale ich nesmiete zmiešať. Preto nemôže byť šunkový salám. To je nezmysel a ten, kto to "vytvoril" mal o mnohých veciach 0 (nula) vedomostí.)
Španielske vtáčky:
Netvrdím, že pochádzajú zo Španielska, ale je potvrdený fakt, že recept pripravil španielsky kuchár, ktorý pôsobil v Prahe a musel tomu dať nejaký názov, ktorý by sa dal viac-menej pre domorodcov pochopiť. Kedže v Španielsku sa toto jedlo (receptov je nespočetné množstvo, líšiacich sa použitým mäsom, ingredienciami na plnku, ich prípravou atď.) nazýva "Rollito de ...". Tvar pripomína určitý orgán, ktorý sa populárne nazýva vták (pták) a kuchár bol Španiel, možno typický veselý a zábavný Španiel, tak názov je ľahko pochopiteľný. Či mu to niekto poradil, alebo to bolo z jeho hlavy, to je otázka pre historikov...
Ruský majonézový šalát sa síce v Rusku nazýva Salat olivie (a nie ako sa často uvádza Salat Olivier), ale v zahraničí (napr. Taliansko, Španielsko) sa nazýva v preklade Ruský šalát. V Španielsku je to bežná tapa v každom bare. Prečo ruský? Ruská šľachta chodievala počas tvrdej ruskej zimy do Talianska. No a keďže na Salat olivie boli zvyknutí z domu (ruská kuchyňa sa vždy vyznačovala vysokou úrovňou studenej kuchyne), ho pre nich pripravili a tam aj zostal. Dokonca niektorí Taliani ho dnes vyhlasujú za svoj taliansky recept (pravdepodobne oni pridali do receptu tuniaka). Odtiaľ sa dostal do Španielska už v tej podobe, pretože v Taliansku bolo hodne Španielov z čias, keď niektoré časti dnes talianskeho územia patrili španielskym kráľom.
Tak by sa dalo pokračovať aj s inými jedlami.
27. 2. 2010 16:46
název jsem dala podle toho, že v restauraci jsem jedla něco podobného a jmenovalo se to tak ... a je pravda, jak psala Bibinka ... název ne vždy souvisí s oblastí! i když má třeba podobné jméno
20. 2. 2010 10:00
A názov jedla? Zrejme vplyv nejakej reštaurácie... ako aj ty píšeš - tatranské kura bolo s ananásom, potom fakt prečo nie hawai pizza so syrečkami? A vymyslela by som bačovské tofu s egrešovým prelivom, horehronské čínske rezance, newyorkské bryndziaky s kečupom a pod. Každopádne by to bolo zaujímavé. (Niekomu by beztak nedošlo...)
Autorke receptu, proti ktorému NAOZAJ nič nemám, sa ospravedlňujem za svoj príspevok tu pod receptom...
19. 2. 2010 23:18
19. 2. 2010 18:46
19. 2. 2010 17:10
19. 2. 2010 16:54
19. 2. 2010 16:54
19. 2. 2010 16:12
19. 2. 2010 15:32
19. 2. 2010 15:28
Myslím že tobě nejde ani tak o název jídla, spíše o to tady rozvést hádavou diskuzi ... nechej si to prosím na pavlač, tady je web o vaření, ne o popichování a nesmyslných připomínkách
19. 2. 2010 14:56
18. 2. 2010 03:18
18. 2. 2010 02:53
17. 2. 2010 23:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 35 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 56 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Další recepty
Tématické fráze: kuře na španělský způsob tatranské nudličky tatranská kuřecí směs tatranské nudličky tatranské koření kuřecí po tatransku kuře na čínu tatranské kuřecí maso tatranský závitek kůře hawai recept na tatranské vepřové nudličky tatranská kořenící směs koření tatranská směs tatranský bramborák tatranská směs koření maso na pizza způsob kuře na jiny zpusob kure po rusku tatranská směs recept tatranske koření-slozeni
Suroviny: maso kuřecí, cibule, žampióny, zelenina, pórek, koření čína, omáčka sojová, omáčka worcesterová, tymián, koření kari, pepř, sůl, olej
Kuře na tatranský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Wxm
17 názorů