Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování ořechových jader

Sklidili jste letos hodně ořechů a přemýšlíte, jak je uskladnit, aby vám co nejdéle vydržely? Zkuste je zavařit. Vydrží déle než 1 rok a to bez nejmenší změny chuti. Vyzkoušet můžete zavařování v hrnci, horkovzdušné troubě, myčce nebo na sucho v mikrovlnce.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

15. 2. 2010 12:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Katka

25. 10. 2015 17:50

Blanka:
To je jednoduché proč zavařovat. Nemám zahradu, takže když dostanu tak je chci uchovat déle než do nejbližších vánoc. V paneláku je sežerou moli a mrazák mám malej takže tam zabírají místo.

Marcela

22. 10. 2015 07:51

pro Blanku-záleží,jaké ořechy máte.....my máme papíráky a ty se musí vyloupat,usušit .....pokaždé,i když je zavařujete nebo dáváte do mražáku!V mražáku mi zabírají letos místo,tak jsem zavařila a uvidíme,mám je v temnu a suchu.;-)

Milena Hejduková

21. 10. 2015 19:38

zavařuji ořechy aspoň 10 roků a jsem spokojena i strouhaný

danko

18. 10. 2015 20:51

mam orechy na povale dva tri roky a nic im neni naco zavarovat :-D

tejaja tejaja

18. 10. 2015 10:43

janula: Životný cyklus molí je 90 dní. takže vyčistíte síce viditeľné veci, ale drobučké vajíčka nakladené kde kade neuvidíte. Preto v takom prípade okamžite kúpiť feromónové lapače na mole. ;-)

janula

18. 10. 2015 10:33

Jednak ne ve všech skořápkách je pěkné jádro a hlavně se mně stalo,že jsem si přitáhla v mouce moučné moly. Všechno jsem vyčistila ale časem se zase objevili. No a když jsem šla před Vánocemi loupat ořechy,měla ksem ušetřenou práci a rohlíčky byly z kupovaných lískáčů...:-O

babička

17. 10. 2015 23:00

zlomenekridlo:když mám náladu a chuť-peču. Většinou své výrobky rozdávám a mám radost, když chutná.Také ráda zkouším nové recepty, ale že bych stála denně u trouby, to už nechám mladým. Na Vánoce ale dělám několik druhů, bývaly doby,kdy jsem pekla i dvacatero,ale dnes? Pro sebe, nebo 2- 3 známí, co přijdou na návštěvu? Vžycky se něco najde a když to není sladké-tak i masíčko potěší.

tejaja tejaja

17. 10. 2015 16:08

milda: Na to si musíte doniesť moľu do bytu...inak nemôžete mať ani mole ani ich larvy. ;-)

milda

17. 10. 2015 15:32

pepan: Když je nesežerou červi - loni jsme přišli o téměř celou úrodu a ještě jsme museli stále lapat motýlky . Volím mrazák - ve sklenici by mohli na světle žluknout ...

Eliška

16. 10. 2015 21:31

Chtěla bych se zeptat, než ořechy zavaříte, dáváte je usušit? Děkuji za odpověď

sarka

16. 10. 2015 18:55

My ořechy vyloupeme a dáme do krabiček určených k mrazení a do mrazáku. Když se mražené ořechy ochutnají je to lahůdka a dá to méně práce než zavařování....vydrží tak dlouho než se snědí. švagrová dává do sklenic a vysaje vzduch, když ochutnala mražené, řekla, že to bude dělat také tak...

Švecová Drahomíra

16. 10. 2015 11:19

Blanka:Ořechy jsou zavařené hned k použití, nemusí se zdražovat loupáním před pečením,ve slupce mužou plesnivět, vysychat. Příští rok nemusí být úroda také, letos je moc ořechů. Vydrží zavařené 3r. Můžou se i zamrazit dělám obojí :-/:-)

Anna Vesperová

16. 10. 2015 09:43

Takhle zavařuji ořech už několik let a vydrží víc,než 2 roky.:yes::yes:

Roman

15. 10. 2015 12:55

Nora: Kaštan zarodil až na tretí rok, ale boli malé, ale ďalší rok to bolo O.K.:-p

Blanka

15. 10. 2015 08:08

Čtu tady ty názory a pořád stejně nevím, jakou výhodu má zavařování ořechů... Suché ořechy ve skořápce vydrží určitě aspoň tři roky, když mám náladu na loupání, tak si nějaké vyloupu a jádra dám do sklenic se šroubovacím víčkem. Samozřejmě musí být ořechy suché, aby neplesnivěly, i tak pro jistotu dám navrch pod víčko kousek bílého ubrousku, kdyby náhodou se nějaká vlhkost objevila, vsákne se (po pár dnech zkontroluji a hotovo). Vydrží několik let - pokud je nesníte... A na druhou stranu - proč skladovat kvanta, když za rok budou čerstvé? :) Jedině bych pochopila zavařování zcela čerstvých, ještě mokrých bílých jader zbavených i té tenké slupičky- jenže kdo by je naloupal v množství určeném do sklenic? My si je loupeme rovnou do pusy, dokud to jde loupat :)

1 2 3 4 5 6 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vlašské ořechy zavařování prodej vlašských ořechů 2015 jak zavařovat vlašské ořechy prodej ořechů 2015 vlašské ořechy prodej 2015 sterilizace vlašských ořechů jak zavařit ořechy sterilizace orechu zavařujeme ořechy jak se zavařují ořechy vlašské ořechy - zavařování jádra vlašských ořechů jak sterilovat orechy zavaření ořechů vlasske orechy sterilizace zavareni vlasskych orechu zavařování orechova jadra jak zavařit vlašské ořechy jádra vlašských ořechů prodej

Suroviny: ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Zavařování ořechových jader

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM1r