Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

18. 10. 2015 13:36

Alexia: Třené kynuté těsto je jemnější a nadýchanější, rozdíl poznáte, pokud ho vyzkoušíte, do té doby jen teoretizujete ;-)

hosta: Díky za záskok :-K Postup na třenou vánočku mám někde taky, už dlouho se na ni chystám, tak snad letos :-8

Markéta: Souhlas, většinou lze těsto ještě napravit, vyhodit je škoda :-K Stačí se někoho zeptat - sousedky, maminky, babičky a pod.

hosta hosta

17. 10. 2015 23:28

Alexia : kdo nezkusil, nepochopí. Rozdíl mezi třeným kynutým těstem a normálním kynutým těstem je veliký. Dělám tak i vánočku http://www.toprecepty.cz/recept/30701-vanocka-z-tr... podle stařičkého rodinného receptu i tyto koblihy podle stejného zdroje a jsou vážně nepřekonatelné.

Alexia

17. 10. 2015 22:16

Nechápu tento recept ,, Proč tak složitě nechápu proč třít máslo z cukrem a vložit žloutky etc, Zadělám na koblihy ,,dám mouku cukr mléko vlažný rozdrobím kvasnice a nechám vzejít , a pak postupně přidám ingredience a vymíchám těsto nechám kynout ale tohle co jste napsala vy nebo rozepisujete !:-)

Markéta

17. 10. 2015 16:28

Lucka::-( někde bude asi chyba - možná se s někým poraďte. Tuším, že těsto na věnečky jste vyhodila také.Škoda surovin :-S;-)

zizala zizala

13. 10. 2015 17:24

Veronika: To mám radost, děkuji :-):-K

Veronika

13. 10. 2015 15:15

Doporučuji tento recept! Koblížky jsem dělala poprvé v životě a povedly se. Jen se po nich zaprášilo:-)

zizala zizala

9. 10. 2015 14:09

Lucka: Jak si můžete přečíst níže, většina těch, co vyzkoušeli, recept velmi chválí. Takže chyba asi nebude v receptu, ale někde na Vaší straně ;-)

Lucka

9. 10. 2015 14:02

No já tedy nevím, těsto jsem dělala přesně podle receptu a vůbec nevykynulo, místo koblih z něj byly tak akorát placky, takže tento recept příště určitě ne. Není to prvně, co jsem dělala koblihy, ale podle jiných receptů to vždy dopadlo dobře....Teď jsem to vše vyhodila. :no:

zizala zizala

29. 5. 2014 10:22

Astheart: ;-) Každá rodina to dělá holt jinak. U nás doma se taky vykrajovala dvě kolečka. To až od tchýně jsem se učila některé fígle, bohužel jsem toho moc nestihla, zemřela moc brzy :-( Děkuji za milý komentář :-K

Astheart

28. 5. 2014 22:43

Moje mamka nebyla cukrářka a koblihy vždycky dělala takhle. U každého receptu, který jsem četla, se psalo o dvojitém vykrajování, a já se vždy divila, proč to dělají tak zbytečně složitě. Maminka na polovinu rozváleného těsta naznačila kroužky, do kroužků dala po trošce marmelády nebo povidel, druhou polovinu těsta překlopila přes ně a podle "kopečků", které nádivka vytvořila, vykrojila skleničkou koblihy. Já to dělám stejně, je to polovina práce.
Ještě se vyplatí v polovině kynutí koblihy otočit spodní stranou nahoru, aby i druhá strana dobře nakynula.
:-)

spagetka spagetka

15. 5. 2014 00:49

tejaja: souhlas, přidám mouku nebo něco jiného, nechám si poradit. Proč bych těsto měla házet do koše, napravit lze dycky. Navíc, každá mouka pije jinak, každý jakýkoli recept je inspirací a ne dogmatem. I každá trouba peče jinak

tejaja tejaja

14. 5. 2014 20:48

zizala: Ja vždy žasnem, keď niekto napíše, že hodil jedlo do koša. To skutočne nemajú ľudia trocha rozumu, aby si pomohli sami ? :-O Možno by stačilo zaklopať susedke a pýtať radu. :-)

zizala zizala

14. 5. 2014 16:04

Andrea: Těsto dělám pořád stejně už léta, když se lepí, je třeba přidat trochu mouky. Bylo zbytečné těsto vyhodit ;-)

Andrea

14. 5. 2014 15:39

Kde jsem udelala chybu? Testo se mi prilepilo na val takze jsem ho z nej sotva dostala a bohuzel cela davka letela do kose;-(;-(;-(;-( pritom jsem ho mela dosti pomoucene.

zizala zizala

3. 5. 2014 11:06

libkaradilek: Děkuji, mám radost, že se daří a chutnají :-):-K

1 7 8 9 10 11 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6