Velikonoční hlavička - nádivka
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a zdraví. Tak si ji zkuste upéct podle tohoto receptu.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 13 087 kJ / 3 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,87 g |
Tuky | 138,95 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 2,39 g |
Sodík | 6,03 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 230,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Upečenou hlavičku podáváme teplou se špenátem nebo studenou se zeleninovou oblohou nebo jen jako přílohu k masu, popř. i k zelí http://clupmi.blog.cz/0902/velikonocni-hlavicka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2013 15:37
Dělám ji téměř stejně, místo oleje máslo a zeleného co nejvíce
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.
27. 3. 2011 17:29
Paprika: Díky za fotky!!!
4. 4. 2010 19:42
Kontroluji ingredience podobného receptu a zjišťuji, že jsem ho ani neviděla a musí být mňamózní!!!
3. 4. 2010 13:15
Na této nádivce mi bylo sympatické, že jsem nemusela šlehat sníh, protože kluci chtěli vyfoukat ještě pár pouklat na malování.
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory . Pak jim ale nádivka moc chutnala (viz. foto). Clupmi - u nás máš + a přidám ti sem s dovolením pár fotek.
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory . Pak jim ale nádivka moc chutnala (viz. foto). Clupmi - u nás máš + a přidám ti sem s dovolením pár fotek.
11. 2. 2010 09:37
Srettko
11. 2. 2010 09:34
hihi jsem se dočetla, že má popenec svíravé účinky..takže kdyby se hlavička nezdařila,v traktu se moc nezdržela a spěchala ven, tak aby případně neudělala malér? já víím, vypadá to na bylinku, ale přesto, slyším to prvně
11. 2. 2010 08:27
11. 2. 2010 08:08
co je to popenec jářku? znám spíš pupenec
11. 2. 2010 08:07
a já zase libeček, nádherně to provoní a taky strouhaný sýr, ten můžem ve všem, jo a místo sněhu trochu prášku do pečiva
11. 2. 2010 07:55
Do hlavičky dávám sníh, těsto pak je lehčí. A na velikonoce popenec, bez popence není hlavička. Miloš
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 39 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Velikonoční nádivka podle redaktorky Hanky: Dokonale vláčná a vonící uzeným masem
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční nádivka kluci v akci velikonoční nádivka - kluci v akci velikonoční hlavička kluci v akci velikonoční hlavička velikonoční hlavička recept klucí v akci velikonoční nádivka recept na velikonoční hlavičku velikonoční nádivka recept kluci v akci nádivka recepty velikonoční hlavička hlavička recept kluci v akci všechny recepty velikonoční sekaná kluci v akci velikonční nádivka velikonoční nádivka recept na velikonoční nadivku kluci v akci nadivka kluci v akci nadivka z kopriv velikonoční nádivka - hlavička hlavička
Suroviny: maso uzené, maso vepřové, maso kuřecí, vývar masový, rohlík, vejce, petrželka, olej, sůl, pepř mletý, květ muškátový, tuk, strouhanka
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
10 názorů