Velikonoční hlavička - nádivka
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a zdraví. Tak si ji zkuste upéct podle tohoto receptu.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 13 087 kJ / 3 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,87 g |
Tuky | 138,95 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 2,39 g |
Sodík | 6,03 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 230,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Upečenou hlavičku podáváme teplou se špenátem nebo studenou se zeleninovou oblohou nebo jen jako přílohu k masu, popř. i k zelí http://clupmi.blog.cz/0902/velikonocni-hlavicka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2013 15:37
Dělám ji téměř stejně, místo oleje máslo a zeleného co nejvíce
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.
27. 3. 2011 17:29
Paprika: Díky za fotky!!!
4. 4. 2010 19:42
Kontroluji ingredience podobného receptu a zjišťuji, že jsem ho ani neviděla a musí být mňamózní!!!
3. 4. 2010 13:15
Na této nádivce mi bylo sympatické, že jsem nemusela šlehat sníh, protože kluci chtěli vyfoukat ještě pár pouklat na malování.
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory . Pak jim ale nádivka moc chutnala (viz. foto). Clupmi - u nás máš + a přidám ti sem s dovolením pár fotek.
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory . Pak jim ale nádivka moc chutnala (viz. foto). Clupmi - u nás máš + a přidám ti sem s dovolením pár fotek.
11. 2. 2010 09:37
Srettko
11. 2. 2010 09:34
hihi jsem se dočetla, že má popenec svíravé účinky..takže kdyby se hlavička nezdařila,v traktu se moc nezdržela a spěchala ven, tak aby případně neudělala malér? já víím, vypadá to na bylinku, ale přesto, slyším to prvně
11. 2. 2010 08:27
11. 2. 2010 08:08
co je to popenec jářku? znám spíš pupenec
11. 2. 2010 08:07
a já zase libeček, nádherně to provoní a taky strouhaný sýr, ten můžem ve všem, jo a místo sněhu trochu prášku do pečiva
11. 2. 2010 07:55
Do hlavičky dávám sníh, těsto pak je lehčí. A na velikonoce popenec, bez popence není hlavička. Miloš
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 5 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Velikonoční nádivka podle redaktorky Hanky: Dokonale vláčná a vonící uzeným masem
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční nádivka kluci v akci velikonoční nádivka - kluci v akci velikonoční hlavička kluci v akci velikonoční hlavička velikonoční hlavička recept klucí v akci velikonoční nádivka recept na velikonoční hlavičku velikonoční nádivka recept kluci v akci nádivka recepty velikonoční hlavička hlavička recept kluci v akci všechny recepty velikonoční sekaná kluci v akci velikonční nádivka velikonoční nádivka recept na velikonoční nadivku kluci v akci nadivka kluci v akci nadivka z kopriv velikonoční nádivka - hlavička hlavička
Suroviny: maso uzené, maso vepřové, maso kuřecí, vývar masový, rohlík, vejce, petrželka, olej, sůl, pepř mletý, květ muškátový, tuk, strouhanka
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
10 názorů