Výborná bavorská buchta se skořicí
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Energie | 19 311 kJ / 4 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,10 g |
Tuky | 133,04 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 617 mg |
Sodík | 3,45 g |
Sůl | 8,56 g |
Sacharidy | 734,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
1 hrnek = 237 ml
1/3 hrnku = 79 ml
plech 32x23x5 cm, 36x27x5 cm
Zdroj: Bread Machine Magic, Linda Rehberg & Lois Conway, Irene’s Bavarian Coffee Cake
Toto těsto je univerzální, vhodné na buchty a koláče. Výborně se s ním pracuje, je měkkoučké a křehoučké.
Smetana s cukrem vytvoří karamel a buchta překrásně provoní celý byt. Buchta není žádná krasavice, ale je to dobrota a děti ji přímo zbožňují.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2010 20:17
9. 3. 2010 19:38
26. 2. 2010 08:54
12. 2. 2010 09:03
11. 2. 2010 23:30
V postupu máš ale stále "natlačíme do vymazané dortové formy". Dortová forma pr.24 cm má ale objem 2,26 litru, zatímco plech 36x27x5 cm objem 4,86 litru, což je tedy obrovský rozdíl. Tak prosím tu dortovou formu vymaž.
Pro ty, které jako já rády postaví nádobu z pekárny na váhu a dovažují i tekuté přísady: mouka 420 g, máslo 50 g, cukr 70 g, čerstvé droždí 16 g. Mléka jsem dala 200 g (vodu už ne).
11. 2. 2010 22:53
11. 2. 2010 19:52
11. 2. 2010 18:34
Mám dortovou 24 cm, vzala jsem tedy pekáček 22x22 (má větší plochu dna). Buchta mi vyskočila přes okraj a část smetany vytekla.
Chuťově dobrá, jen se mi zdá moc vysoká, bude to asi opravdu chtít větší formu. A to těsto je prima, hezky se s ním pracuje.
Ještě jsem do těsta přidala rozinky máčené v rumu a zbytek, co rozinky nenasákly, jsem dala do polevy místo části smetany.
8. 2. 2010 14:01
7. 2. 2010 21:38
7. 2. 2010 19:30
7. 2. 2010 19:11
7. 2. 2010 18:22
1 kostka čerstvého droždí = 4 lžičky sušeného
1/2 kostky = 2 lžičky sušeného
Takže 1 1/2 lžičky sušeného droždí by mělo být asi 3/4 poloviny kostky čerstvého. Zní to hrozně a je fakt, že nejsem žádný matematik, ale snad je to ono.
7. 2. 2010 15:50
7. 2. 2010 15:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 12 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 17 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 5 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 5 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 5 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 8 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 8 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 10 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: cuketová buchta se skořicí výborná buchta buchta z cukety se skořicí buchta ze sušeného mléka kolik je 1/3 litru výborná buchta z domácí pekárny sypání na buchtu převod sušeného droždí na čerstvé buchta s pudinkem a skořici skořicová buchta výborná buchta z rebarbory přepočet droždí cuketová buchta s pudinkem prevod litru na kila domácí pekárna buchta cuketový koláč se skořicí prevod litry na kila výborná buchta z pekárny kolik je 1/3 z litru buchta se smetanou a skořicí
Suroviny: mléko, voda, vejce, mouka hladká, sůl, máslo, cukr, droždí sušené, cukr písek, skořice, smetana ke šlehání
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
27 názorů