Pomazánka „stréca Jožina"
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 1 884 kJ / 450 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,88 g |
Tuky | 34,97 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 12,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Stručný, krátký, ale chutný recept. Ochutnal jsem u stréca Jožina od mého kamaráda - donesl nám to k vodě, když nic nebralo. A tohle fakt zabralo!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 2. 2010 17:55
... 6 odpověď níže - ale opakování je matka moudrosti - ... vše umeleme na masovém strojku - přidejte ho při mletí třeba k uzenině a normálně "vmelte" do uzeniny...
7. 2. 2010 17:50
Přečetla jsem si recept a chtěla jsem se autora zeptat na masox. V zápětí jsem mrkla na komentáře a zjistila, že nejsem sama, která se ohledně masoxu diví. Co sním? Jak píše Václav. Rozdrobit, rozředit v trošce vody ...??? Doufám, že nám Otto odpoví. Pomazánka vypadá slibně.
7. 2. 2010 14:10
Paráda, teké bych ostré vynechala, 10.boda posílám
7. 2. 2010 09:35
Ten "Masox" mi není jasnej. Jak ho tam dát. Taky semlýt, rozdrobit, rozředit v trošce vody ?(Možná by stačila "Podravka" nebo jiná Vegeta. ????)
7. 2. 2010 08:20
Pomazánka vypadá zajímavě.Až na ten masox.Stojí za vyzkoušení tak ji v nejbližší době určitě prubnu.Bodík posílám
6. 2. 2010 23:27
Otto, nebyl stréc Jožin od Tvého kamaráda polykač plamenů? Ty ingredience v pomazánce tomu trochu napovídají, já bych ten masox v této kombinace nemusela, ale jak se hezky česky praví.. Proti gustu žádný dyšputát Tobě bodík za umělecký dojem a i to vše kolem
6. 2. 2010 22:24
Jak napsal postup "stréc Jožin" tak předávám - bez cenzury
6. 2. 2010 22:22
No, taky čumím na ten masox, jak péro z gauče A zjišťuji, že ještě hodně věcí nevím
6. 2. 2010 22:16
... vše umeleme, znamená tedy vše ....
6. 2. 2010 22:07
..A TEN MASOX se tam namíchá jen tak?
6. 2. 2010 21:58
Pomazánka vypadá pěkně, ale my zas to ostré nemáme moc rádi, já bych to musela udělat bez feferonek a to by asi nebylo ono. Ale boda ti dám i za ty pěkný fotky
6. 2. 2010 21:38
Aha tak to jo, já si představovala nějaký šunkový, hodoním nebo junior. Děkuji za odpověď
6. 2. 2010 21:35
Paprikový točený salám - někde prodáván také, jako čabajský točený.
6. 2. 2010 21:33
Fotky jak z časopisu, pomazánka musí mít ale grády, akorát nerozumím z čeho je tak červená?
Bodík letí
Bodík letí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 4 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím namazat topinky. Někdo to rád pikantní! Toto jsou nejoblíbenější pomazánky
Jak připravit jednoduchou pomazánku z červené řepy. Vařenou nebo syrovou řepu doplníme ořechy či křenem
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: pomazánka z masoxu mletí feferonek pomazánka masox mail strec.com.my loc:cz cabajska pomazanka pomazánka z masoxu salám masox tvarůžková pomazánka masox pomazánka z točeného salámu masox dobroty od stréca u stréca mail strec com my strec.com.my loc:cz pomazánky masox pomazánka z masixu pomazánka z feferonek
Suroviny: salám měkký, cibule, okurky sterilované, feferonka, masox, hořčice plnotučná, cukr
Pomazánka „stréca Jožina"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P7n6
14 názorů