Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dorty - nesráží se

Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez chlazení)

14. 3. 2010 22:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 242 kJ / 2 926 kcal
Bílkoviny14,49 g
Tuky219,17 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 35 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy161,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.

V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Damila

23. 12. 2012 15:58

Opravdu jednoduchý a výborný krém! Krásně se povedl. Doporučuji.

Janislava

19. 9. 2012 16:37

ahojky,dnes jsem krém dělala poprvé,moc se povedl a rumem jsem nešetřila.Dávám bodíky:yes::yes::yes::-K

Simča

28. 8. 2012 17:13

Jo jo moc děkuji.Za rychlou odpověď..:) Moc se těším až ho budu dělat.:) Snad se nezkazí..:) Chci se pokusit o 3patrový dort.:) No tak uvidím za děkuji..:):-8:-)

mneneznas

27. 8. 2012 22:12

Simča:používám ho i pod marcipánhttp://nase.dobrotynakazdyden.eu/recept.php?rid=73...

Simča

27. 8. 2012 21:26

Mohu se zeptat..:) Je možný ten krém dát pod marcipán.?:) Nestane se stím nic.?:) Nechci riskovat..:):-8

Zdeňka

2. 8. 2012 13:43

Tento krém je fakt luxusní - dělala jsem ho už několikrát a vždy byl perfektní!!!
Dělávám ho na dorty a to kakaovo-rumový krém jak je přesně tady psáno v receptu.
Pak jsem trošku experimentovala a udělala pomerančový krém do čokoládového dortu a opravdu vynikající a osvěžující.
A to jsem jen místo vody vymačkala 1-2 pomeranče a pak, abych měla 250ml jsem dolila tu vodu :-), taky jsem tam nastrouhala maličko pomerančové kůry. Zbytek už pak normálně dle receptu - jen jsem nedávala to kakao samozřejmě :-)
Cukru dle chuti do toho másla a je to fakt luxusní krém s novou příchutí - nesrazil se !!!
Takže děkuji moc za tento recept.

Garfield

28. 7. 2012 23:36

Tak nevím, asi jsem matlák. Ta výchozí směs mi začala tuhnout obrovským tempem, takže jsem ji asi moc brzo odstavil, aby se nespálila. Zašlehání s máslem se vydařilo skvěle, mechanické vlastnosti uplně OK, jenom ta výsledná chuť je taková zvláštní :-S. To se má fakt nechat přejít varem, když už to je tuhý jako houžev? Neměl jsem odvahu, už jsem dnes jeden krém zmršil :-// ...

Nikol

22. 7. 2012 19:45

milča: Tak asi neumíš péct.. :-( :-// :-O

Nikol

22. 7. 2012 19:32

Tak to je perfektní recept! Dělala jsem ho poprvé a postupovala jsem přesně podle tvých pokynů. Krém je vynikající, přidala jsem do něj ještě asi 110g cukru, takže mám obrovskou radost z toho, že není přeslazený. ;-) :-K +1

Kat

20. 7. 2012 22:32

naprosto blbuvzdornej recept! dělala jsem krém poprvé a povedlo se! (a to jsem ho vybrala jenom proto, že na rozdíl od ostatních na něj stačilo jedno máslo :-D)

milča

6. 7. 2012 10:17

Ani šlehačem se to nezpravilo,takže naše slepice měli hostinu.Udělala jsem druhý pokus a opět se začaly dělat na spodu hrnce žmolence.To už jsem myslela,že slepice nám budou snášet vanilková vejce(dělala jsem pokaždé ze dvojité dávky).Ale nakonec to nějakým zázrakem utuhlo celé a žmolky nebyly.Jenže tím to nezkončilo,jak to vychladlo,pochopitelně to hrozně ztuhlo,takže nebylo možné to vmíchat do másla,aniž by vznikly ŽMOLKY.Tenhle recept fakt nedoporučuji,především ne začátečníkům.

Milča

5. 7. 2012 16:27

Co je tohle za pomstu!Vždyť se to sráží ode dna i když to míchám jak vsteklá a nemám to na prudkém ohni!Je to samý žmolek na tři prsty,hrůůůůzaa a toghle se má dát jíst a k tomu bez cukru?A co to kakao?Má to být vanilkový a nebo kakaový krém?Ve videu také není hnědý.Až to vychladne,tak se to bude muset krájet nožem!

rebeka rebeka

12. 1. 2012 00:59

fešácký krémeček..utekl mi, mrška;-):-D
už mám vytisknuto a příležitostně vyzkouším..na obrázku vypadá úžasně, takže bodíček posílám teďka hnedka:-8:-D;-):yes::-)

mneneznas

22. 8. 2011 14:56

Krém je jako každý jiný a marcipán na něm nabírá vlhkost tak
jako na jiném krému. Tady na chaloupce je tento krém a marcipán.
Jedl se tři dny a růžičky byly v pohodě.:-)http://www.toprecepty.cz/recept/10678-piskotovy-do...

Bubles

21. 8. 2011 23:48

Když dám na krém marcipánové kytičky, neroztečou se?:-?:-//

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla

Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z