Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slazené kondenzované mléko (Salko)

Slazené kondenzované mléko milujeme všichni od dětství, ať už se dávalo do těch nejlepších dezertu a pokrmů, které dělala maminka, nebo jsme si jen tak pořádně osladili život. Vyzkoušejte domácí verzi a rozdíl opravdu nepoznáte.

Hodnocení receptu je 4,9 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

12. 3. 2010 17:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 812 kJ / 1 389 kcal
Bílkoviny2,68 g
Tuky62,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 202 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy203,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád PIKAO upraví si recept takto:

Do stejného množství mléka přidáme cca 300 g cukru (podle chuti). Půl tabulky vysokoprocentní hořké čokolády a cca 2 polévkové lžíce kvalitního kakaa. Vaříme ve velkém kastrolu 15 minut, až bude mít Pikao bude požadovanou hustotu. Navíc se díky čokoládě a kakau nemusí redukovat tak dlouho, tudíž je toho víc. Z dávky viz recept bylo oproti Salku o jednu skleničku navíc. Pikao se finančně nejspíš moc nevyplatí, ale když je chuť a doma jsou suroviny, proč ne? Je opravdu výborné

Chuťově opravdu k nerozeznání od kupovaného, nedá to žádnou práci a náklady na výrobu minimální. Doporučuji!

Já jsem použila i na domácí vaječný koňak a byl vynikající, nebo na výrobu domácí nugety. Prostě na cokoliv, na co ho běžně používáte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iness Iness

15. 3. 2010 13:40

Boubelinda: Nejspíš to bude chuťově trošku jiné, ale vyzkoušet to můžeš, určitě nic nepokazíš ;-).

Iness Iness

15. 3. 2010 13:40

Boubelinda: Já myslím, že by to šlo i ze sójového. Chuťově není špatné. Vyzkoušej z poloviční dávky a uvidíš;-):-)

Boubelinda

15. 3. 2010 11:48

:-O:-Oopět žasnu a opět ukládám. Jen taková otázečka. Dalo by se použít sušené sojové mléko, nebo si myslíš, že to je už něco jiného a už by to nešlo? :-/ :-K:-K

Iness Iness

14. 3. 2010 23:29

scarlet: Ve větších obchodech sušené mléko mají od nízkotučného po plnotučné. Nejlepší je samozřejmě plnotuč. A recept na nugetu máš tady, jen klikni www.toprecepty.cz/recept/10897-nugeta-%28arasidova%29/ :-)

Ivina Ivina

14. 3. 2010 18:27

:yes:Uložila a vyzkouším.+bodík:-K

scarlet

14. 3. 2010 18:17

Ještě moc prosím. Ten recept na nutelu by nebyl??? Moc, moc díky.:-p:-p:-p:-8:-8:-K:-K:-K

scarlet

14. 3. 2010 18:14

Nápad skvělý, hned vyzkouším, díky za recept. Jen se zeptám , jako blbec, může být máslo a jaké sušené mléko. Jakékoliv nebo Sunar. Za mých mladých let byl totiž jen sunar, teĎ jsou i levnější náhražky a přiznám se, že je moc neznám. Mám dvacetileté kluky, tak už nemám přehled. Když byli malí, tak jsem věděla. A to byl tehdy jen ten sunar.Děkuji.:-K:-K

Iness Iness

13. 3. 2010 18:16

Nadja: moc hezké, máš básnické střevo :-)):yes:

Iness Iness

13. 3. 2010 18:12

hamus: Jak jsi psala o tom vaření mléka s cukrem...to jsem už zkoušela...zaprvé to trvalo nekonečně dlouho a za druhé to nebylo chuťově nic moc...

Sodovka Sodovka

13. 3. 2010 17:18

Hamus, dík za podané hlášení. :-)) :yes: . Ujistila si nás, že recept je :yes: :-)) Tvůj komentář jsem si již dopsala k receptu. :-)).

hamus

13. 3. 2010 16:04

Takže přidám ještě komentář,hlásím,že jsem neodolala a dnes vyzkoušela.Výsledný produkt trošku hustější,musela jsem mírně ředit,ale děláno z poloviční dávky takže chyba může být u mě. TO,ALE NEMĚNÍ NIC NA TOM,ŽE JE TO SKVĚLÉ CHUTNÉ A NAVÍC ÚPLNĚ STEJNÉ JAKO KUPOVANÉ.Udělala jsem z té poloviční dávky vaječný likér a ještě mi zbylo na další expedimenty.Děkuji :-p:-*:-K

hamus

13. 3. 2010 13:54

Děkuji za odpověď,určitě vyzkouším sušené mléko máme doma pořád.A navíc je to jednoduchá varianta.Když byl na primě pořad o kuchařích(oni to vlastně opakují),tak tam jeden pan kuchař radil vařit mléko s cukrem do zhoustnutí. Což vyjde dráž než tato varianta.Spotřeba plynu a také se nad tím musí stát a hlídat.
Děkuji:yes::-K

Věrka.

13. 3. 2010 13:15

To je moc zajímavý recept. Snad ho někdy vyzkouším.

bandelik

13. 3. 2010 11:54

Iness,já už tento recept mám dlouho,ale ještě jsem neměla odvahu ho udělat.Myslela jsem,že nemůže být tak dobrý jako kupovaný,ale díky Tobě se do něj pustím.:-) :yes:

Nadja Nadja

13. 3. 2010 03:38

:yes: :-O :-p móc užitečný receptík :-!
hned je za něj další bodík
Na Salko se těšíme,
pro suš.mléko už běžíme.
Nutela z něj také bude,
my to přece neodbudem.
Bude mňamka veliká
pro Vénu i Tomíka
a samozřejmě i pro všechny ostatní,
kdo rádi mlsají.
;-) :-p :-D :yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí salko recept na domácí salko domácí salko recept krem z kondenzovaneho mleka výroba kondenzovaného mléka recepty z kondenzovaneho mleka jak výrobit salko vaření kondenzovaného mléka zmrzlina z kondenzovaného mléka karamelový krém ze salka do cukrovi karamel z kondenzovaného mléka cukrovi z kondenzovaneho mleka karamelový krém ze salka recept kokosky z kondenzovaného mléka výroba slazeného mléka krém ze salka na cukroví krém ze salka recept domácí vaječný konak salko mléko recept z kondenzovaneho mleka

Suroviny: mléko plnotučné, smetana ke šlehání, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Domácí slazené kondenzované mléko (Salko)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRDJ