Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Pavlova

Vypadá jako nadýchaný obláček - a také tak chutná. Něžným dortem Pavlova okouzlíte naprosto každého. Příprava chce trochu cviku, ale pokud dodržíte tento recept, nemusíte se bát, že by se vám božský dezert nepovedl.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

10. 3. 2010 20:52

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 588 kJ / 858 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky0,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy200,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při pečení ani po něm se nesmí trouba otvírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravit a upéct dort večer a nechat ho do rána ve vypnuté troubě. Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem. Doporučuji vyšlehat šlehačku, a zvlášť maliny s cukrem, poté vše smíchat dohromady. Věřte, že nebudete mít slov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Věra

29. 11. 2014 21:07

Moje babička dělávala zase trochu jinou variantu. Udělala z tohoto bílkového těsta dvě placky, upekla tak jak je zde uvedeno. Potom jednu placku pokapala /dosti vydatně/ silnou černou kávu, rozetřela na ni ušlehanou šlehačku, položila na to další placku, opět pokapala kávou a nahoru znovu šlehačku. Dort nechat v lednici dostatečně vychladit a proležet. Je to moje nejoblíbenější sladkost, ale ty kalorie !!!

RadkaS RadkaS

14. 3. 2014 15:21

rebeka: Krasne fotecky !! Krasna Pavlova !!

rebeka rebeka

4. 3. 2014 16:19

posílám bodík a foto... jenom malinko jinak jsem postupovala, dnes jsem tento skvost dělala poprvé, ale rozhodně ne naposledy, je to luxusní:yes:

Irrena Irrena

21. 2. 2014 11:49

Právě je v troubě;-) jsem zvědavá jak dopadne;-)
Dopisuji : dopadla kupodivu velmi dobře, ještě je ve vypnuté troubě, zítra ráno ozdobím a možná dám i fotku;-)

casino casino

28. 1. 2014 11:04

Kukuřičná mouka?
Recept je tu pomalu 4 roky, tak proč za tu dobu administrátor neopravil v rcp renonc vzniklý patrně blbým překladem do češtiny? Ne každý čte komentáře...
Do PAVLOVA se dává škrob a je jedno jaký.
Škrob může být:
kukuřičný (Gustin, Maizena)
bramborový (Solamyl, Amylon)
ságo, manioka (tapioka) - ale tyto v Pavlova odzkoušené nemám...

Jitiska

15. 6. 2013 19:35

jo dala jsem to do lednice,ale už při pečení jsem viděla jak tam stíká ta cukrová voda,ale jinak je super

RadkaS RadkaS

15. 6. 2013 19:31

Jitiska: to nemam tuseni, nikdy se mi to nestalo. Nemela jste to v lednicce? To je asi tak jedine co me napada? Zkuste tu zrychlenou verzi :-) . :-p

Jitiska

15. 6. 2013 18:31

Dobrý den,pekla jsem dort je výbornej,ale spodek dortu nemám křupavej mám tam takovou cukrovou vodu.čím to je

Jarmi

16. 12. 2012 17:49

Já jsem se dnes odhodlala a je v troubě. Dala jsem kukuřičnou mouku. Budu čekat na výsledek. Šlehačku doma nemám, tak až zítra.

Renča

6. 5. 2012 17:23

I když jí vyndáte z trouby trochu popraskanou, nevadí, šlehačka vše zakryje. Nejlépe nakrájet na kousky za studena a potom ozdobit jeden kousek který dáte na talíř a ostatní nechat v ledničce zabalené v alobalu na další dny

RadkaS RadkaS

19. 1. 2012 22:37

Martina: to ze nedavas to aroma nevadi ta vanika to jen ovoni nekdo nema rad ten zapach z vajcek. Dokonce jsem se dozvedela od me tchyne ze ona to dela jen z tech bilku a cukru. Ale nemohu rict, nikdy jsem to nezkousela. Ale co mam noveho a otestovaneho je delka peceni pokud nechces mit ty kraje tolik krupave tak se to da upect jen 45 min na 130 stupnu. Udela to jen tenkou krupavou slupicku a vnitrek je stejne mekky.

Martina

19. 1. 2012 20:37

Radko diky-ja vubec nepecu, protoze k tomu nejak nemam vztah, ale tento dort je proste pecka...delam ho tento tyden podruhe :) Nepridavam vanilkove aroma, protoze ho nemam, ale i bez nej je to dle me nej nej nej nej nej nej nej a zase nej sladka pochoutka ever!Takze jeste jednou diky-ja sem se v Pavlova nasla a Vas recept je tip-top.

Reny60

3. 5. 2011 11:45

Super díky Betyno, takže používejte jen toto v zahraničí je kukuřičný škrob "cornflour":-))

Betyna

2. 5. 2011 19:10

Kukuřičný škrob se sežene běžně skoro v každém supermarketu a také ve Zdravé výživě - pod názvem Gustin

Renča

2. 5. 2011 18:46

cornflour je v překladu :

podstatné jméno

kukuřičná mouka
kukuřičný škrob

Ale nevím zda se u nás sežene jen samotný kukuřičný škrob

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pavlův dort pavlův dort recept moučník pavlova recept na pavlův dort video dort pawlova recept na dort dort z bílků dort recept mini dort pavlova dort dortíky pavlova recept na dort z bílků dortpavlova bilkovy dort pawlova dort zákusek pavlova bezlepkový dort recept dort pavlova mini recept dort bezlepkový dort

Suroviny: bílek, cukr krupice, ocet, vanilkové aroma, škrob, nektarinky

TopRecepty.cz

Dort Pavlova

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZXr