Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2013 15:50
honza: Rozhodně přidat vajíčko a použít starou pánev, nebo teflonku. Rozpálit pořádně olej a pak jej malinko ubrat
19. 4. 2013 14:51
ale jak udělat, aby ty bramboráky při smažení drželi při sobě a šli obracet.
14. 4. 2013 22:14
míša:Jistě budeš čím dál šikovnější. (Výborné se píše z tvrdým Y) Já jsem si oblíbil z brambor tzv.rösty. Brambory nastrouhám na tzv.velké slzy, přidám např. uzený, bylinky, vejce, nakonec i sýr a vše na plech na malém množství oleje a šoupnu to do trouby a nemusím stát u plotny a obracet celou hodinu... A mnohem méně spotřebují a nasáknou olejem.
13. 4. 2013 12:37
Tak u nás dnes bramboráky. Dovolila jsem si přidat foto
12. 4. 2013 18:37
výborné jen sem přidala nakrájené uzené
9. 4. 2013 15:01
to je supr použiju to ve škole
6. 3. 2013 16:59
Výborné je to s nastrouhanou cuketou :) 1:1
1. 3. 2013 00:22
Je to jako kdyby je už někdo jedl :D
12. 2. 2013 17:13
peeeepe:v 10 letech má na to nárok. Ale možná by to chtělo se naučit čístwww.toprecepty.cz
8. 2. 2013 19:31
míša:děvče,chtělo by to,aspon minimalne jednou,zopaknout zakladní školu.....moc si z toho ale nedelej,takových vás tu jsou spousty..
17. 1. 2013 17:07
kyslik:ty si asi propadl z českého jazyku že?
8. 1. 2013 10:23
du na ně sbýhají se mi sliny nami nami
6. 1. 2013 17:36
BIBI,přidávám ti fotečku dělám je skoro stejnějen je smažím na sádlea dávám hladkou mouku
17. 11. 2012 18:15
Pythonissa:ono, je to v globále stejné, já někdy strouhám a někdy lisuji, ale to nic nevadí na výsledku bramboráčků, mouku skoro nedávám-jen podle těsta, mléko také nedávám, ale vždy musí být křupavé bramboráčky
17. 11. 2012 17:39
Česnek nestrouhám, raději ho lisuji... :P
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 18 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 22 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno 22. 4. 2024 11:00
Právě bylo uvařeno:
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 5 minutami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 10 minutami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 3 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 3 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 12 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 13 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 14 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
97 názorů