Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě

Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji vylepšovat. Jelikož je velmi sytá, bez pochyby může nahradit hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

25. 2. 2010 15:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 854 kJ / 1 399 kcal
Bílkoviny67,15 g
Tuky75,15 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 6,63 g
Sůl16,00 g
Sacharidy101,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veroly

18. 10. 2010 19:26

Přidala jsem fotku, snad nevadí. Byla výborná, jen jsem tam dodala trošku smetany na vaření, česnek, bobkový list a nové koření :-) Dávám bod :yes:

efzena

14. 10. 2010 16:59

ta je luxusni,zrovna ji jim.mnamka,doporucuju!!

socatko socatko

20. 9. 2010 18:16

Dalsi vtipny recept od Jendy, to se to pak vari a cte!! :-K:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

30. 8. 2010 10:59

Jendo,tento receptík mne unikl,ale je krásně napsán,to je počteníčko,ukládám a bodík zasloužený dám +1:yes:

slunickonanynka

30. 8. 2010 10:38

:yes::yes::yes::-):-)super postup,dnes vyzkousim

Klariska Klariska

22. 6. 2010 13:30

Mňam, zelňačka je moje nejoblíbenější polévka a už při čtení receptu se mi sbíhaly sliny. Až budu vařit příště, udělám tuhle. Bodík :yes:.

monulllik

22. 6. 2010 12:53

pobavila som sa skvele pri čítaní, tak snáď i samotný výsledok bude mať taký úspech :)

ni-nu-li-na

31. 5. 2010 20:38

Výborně napsaný =P ;-) Vyzkoušíím..BOdík..:-D

mamča1947

28. 5. 2010 07:24

Tento postup je tak nádherně napsaný, že jsem se pěkně u toho čtení krásně pobavila, jinak jdu vařit.

Aneta Aneta

9. 4. 2010 23:20

:yes:

jan.alois jan.alois

25. 2. 2010 21:16

Milošku to je díky Tobě. :yes:

zizala zizala (moderátorka)

25. 2. 2010 19:55

:-D:-))Spagi, tys měla mít jiný nick, třeba Libečková ;-):-8:-)

zizala zizala (moderátorka)

25. 2. 2010 19:51

Jo, dělám hodně podobně a pak ji obědvám, večeřím, snídám,...mňam :-p:yes:

gmptop gmptop

25. 2. 2010 17:16

Vidím Jeníku, že ses rozjel a že se Ti tu líbí ;-)

spagetka spagetka

25. 2. 2010 15:50

Prakticky stejně dělám, jen nedávám maggi ale plné hrstě libečku, taky ji máme od babiček (já i manžel) - je vidět,. že prostě dobré recepty se šíří odpradávna samy :-D:-p:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelnice s klobásou zelnice nejlepší zelňačka babiccina zelnacka polévka cacarka zelnice s klobasou recept cacarka polévka zelnice recept červená zelnice červená zelnice s klobásou polevka zelnice polévka skleněnka zelnice polévka nejlepší zelňačka recept recept zelnice zelnice z kysaného zelí skleněnka polévka recept na zelnici zelnice sklobasou luxusní zelnačka

Suroviny: čabajka, cibule, sádlo, zelí kysané, ocet, brambory, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, kmín celý, bobkový list, koření, vývar masový

TopRecepty.cz

Babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6nq