Pivovarský tokáň
Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale doporučujeme vyzkoušet i variantu s vepřovým, například z kýty nebo plece.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 642 kJ / 1 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,39 g |
Tuky | 80,32 g |
Vláknina | 16,76 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 64,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2010 16:09
MIKIKE asi půl litru, ty gramáže jsou orientační. Když budeš dělat z 600g a v klasickém hrnci, tak asi budeš vodu přilévat během dušení. Když v tlakovém, tak ten půllitr bude stačit
4. 5. 2010 15:15
můžu se zeptat Janicko kolik vody na zalití asi se dává?
7. 3. 2010 23:36
Darja díky!!
27. 2. 2010 20:00
Dnes jsem vyzkoušela, a když jsem ochutnávala na lžičku pořád mi tam něco chybělo, ale na talíři s rýží a sýrem to byla lahůdka a nemělo to chybu.Já jsem do omáčky přidala ještě trochu pepře a drceného kmínu Uděluji bod a dávám do oblíbených
27. 2. 2010 18:35
Já guláže moc nedělám,ale uložím si a zkusím.Co by pořád člověk vymýšlel?Vypadá vypečeně.
26. 2. 2010 23:03
+1
26. 2. 2010 22:42
To vypadá skvostně . Asi se půjdu podívat po pivu a vepříkovi .
23. 2. 2010 19:09
Díky za body!!hafi, moc dobré, fakt jo, vlastně nevím, proč, je to jakoby guláš, ale asi i to pivko tomu dalo grády a taky ta mouka je super provařená, no, nezbylo nic a že toho bylo hodně, ale syn by se za rýží umlátil, tak si taky vzal domů
23. 2. 2010 17:11
Jani, krásný recept i fotečka+ Já tedy bez piva, to už by ale asi nebyl pivovarský
23. 2. 2010 17:07
Jani, nádherně žravá fotka
23. 2. 2010 16:55
Tokáň sice prý vypadá jinak (dle mé maďarské kamarádky), ale nebudem tu rozpoutávat zas co, jak, kde, podle koho , dala bych si
23. 2. 2010 16:26
Jestli to chutná tak báječně jak to vypadá,tak závidím tvým strávníkům.
23. 2. 2010 16:23
Výborný recept a krásné fotky... V nejbližší době se o něj pokusím...
23. 2. 2010 16:18
viz moje bábovka....a dnes ji sem vložili..žadné otázky na cukr, troubu, mouku...buď nad věcí
23. 2. 2010 16:14
Už som to tu dnes raz písala pri inom recepte-a čo keď je recept aj na iných stránkachMne to vôbec nevadí,hľadám inšpiráciu tu,tak čím viac receptov,tým lepšie
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 33 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 40 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 45 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 50 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 52 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pivovarský vepřový tokáň tokáň tokáň recept pivní tokan pivovarnický tokáň pivovarský vepřový tokáň, kuřecí tokáň co je tokáň recept na tokán recept tokáň vepřový tokán vepřový pivovarský tokáň tokán - recept tokáň recepty recepty tokáň pivovrský tokáň pivovarský tokáň,recept pivovarský tokáň,recept co je to tokan veproví tokáň
Suroviny: kýta vepřová, cibule, česnek, feferonka, sůl, sádlo, mouka hladká, vývar masový, paprika sušená sladká, pivo světlé, paprika čerstvá červená, sýr strouhaný
Pivovarský tokáň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp53
61 názorů