Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Z bílků ušleháme pevný sníh, který osolíme, opepříme a velmi opatrně vmícháme nastrouhaný sýr. Lžící
Květák omyjeme, očistíme, rozdělíme na růžičky a nasolíme. Sýr nastrouháme a jednotlivé kousky sýrem
Sýr nakrájíme na plátky, posypeme mletou paprikou, pomoučíme a namočíme do rozšlehaných, osolených vajec.Obalíme
Sýr nakrájíme na malé trojúhelníčky. Vejce smícháme s mlékem, soli a moukou do těstíčka, kapustičky obalíme
Na špejle napícháme kousky sýrů - eidam, niva, hermelín. Vybíráme spíše pevnější sýry a poté obalíme
Nivu nastrouháme a utřeme s ušlehanými bílky. Ze vzniklé hmoty tvarujeme koule o průměru 3 cm, dvakrát
Rozšleháme vejce, vmícháme do něj mouku, strouhaný sýr, lžíci oleje a tolik mléka, aby nám vzniklo řidší
Zbylé risotto promícháme s máslem a vejci a dáme na plech vyložený pečícím papírem, aby hmota uschla.
Celer oloupeme a částečně uvaříme (asi 5 minut) v osolené vodě. Pak uděláme těstíčko smícháním všech
Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme malé bochánky Doprostřed každého bochánku dáme jednu mandli.