1.1K čtenářů Přidat komentář

Ovesna kase s jablky a limonadou

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Ovesna kase s jablky a limonadou

  1. Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojit, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme krystal cukr, skořici, hřebíček a čtvrtky citronu, jehož dužinu ještě nakrojíme několika šikmými řezy.
  2. Dáme na sporák, jak voda začne vřít odpočítáme 1 minutu a odstavme a vyjmeme kořeni a citron.
  3. Mezi tím dáme do většího hrnce hrnek vody, hrnek mléka,špetku soli, ovesné vločky a 1/2 baličku skořicového cukru. Zamícháme a necháme ustát. Pak vybereme připadne osiny z vloček, které plavou na hladince a začneme vařit do zhoustnuti a pak ještě alespoň 3 minuty. To vše za intenzivního mícháni.
  4. Pak i kaši odstavme z ohne a přendáme do ni všechna skoro vařená jablka - až na par menších kousku, které dáme zvlášť. Do hrnečku nabereme trochu vody z jablek, asi 2 cm ode dna vymačkáme do ni vyvařenou dužinu z citronu a zamícháme.
  5. Lžičkou vybereme pecky a přidáme kousky jablek, ktere jsme dali zvlast. Vše promačkáme na jemnou kaši a vrátíme zpět do vody po jablcích. Tím vznikla chutná limonáda, kterou budeme podávat ke kaši.
  6. Kaši s jablky rozdělíme do 4 polevkových misek, které plníme jen asi do poloviny. Necháme vychladnout.
  7. Před podáváním kaši ozdobíme jogurtem smíchaným se šlehačkou a posypeme zbytkem skořicového cukru.
  • 1 hrnek voda
  • 1 hrnek mléko
  • 2 ks cukr (skoricový)
  • špetka sůl
  • 12 lžic vločky (ovesné)
  • 1 lzice cukr
  • 8 ks jablko
  • voda (na zalití jablek)
  • 1 ks citron
  • kousek vanilka
  • 6 ks hřebiček
  • 200 ml jogurt
  • 200 ml šlehacka

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.