Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, koření a v mléce vykynutý kvásek
vytváříme válečky, z kterých podle fantazie tvoříme jidášky Jidášky dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
Ještě horké jidášky potřeme oslazenou vodou s rumem
tvoříme provázky, které propleteme tak, aby nám vznikly jidášky
Kvasnice rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru z odměřeného množství a rozmícháme na kaši. Zalijeme
Příprava těsta: Vejce, cukry, mléko a smetanu vyšleháme, přidáme změklé máslo, mouku s práškem do pečiva
Do misky prosejeme mouku, smíchanou se sodou, přidáme změklé máslo, citronovou kůru, vejce, zázvor a
Jidášky přeneseme na plech pokrytý alobalem a potřeme Ještě horké jidášky potřeme nahřátým medem a můžeme