Prémiový obsah
★★★
6.3K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Piškot: Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme s polovinou cukru a žloutky s druhou polovinou cukru
Vajíčka vyndejte z lednice alespoň 30 minut před přípravou těsta. Začněte špenátovým korpusem: nejprve
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vmícháme do ní všechnu zakysanou smetanu a vanilkové cukry. Do dortové
Sušenky rozemeleme na prášek. Vsypeme do misky, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Dno dortové
Než se upeče korpus připravíme si tvarohovou náplň. Poté dáme dort do ledničky ztuhnout, ideálně přes noc
Příprava korpusu: Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru, přidáme horkou vodou a ušleháme v lehkou pěnu
V míse smícháme mouku společně s cukrem, máslem a vejcem. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na