Prémiový obsah ★★★ 29K čtenářů Přidat komentář

Turecký kebab

1 h 5 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Turecký kebab

  1. Skopovou panenku nakrájíme na 1 cm silné plátky.
  2. Prolisujte 2 stroužky česneku a přidáme je k masu.
  3. Přilijeme 3 lžíce olivového oleje a opepříme.
  4. Vše promícháme a až do grilování necháme uležet.
  5. Mleté maso vložíme do mísy, nastrouháme k němu cibuli a přidáme trochu prolisovaného česneku.
  6. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a mletou paprikou a hmotu prohněteme.
  7. Opláchnuté feferonky nakrájíme na kousky a odstraníme jadérka.
  8. Z hmoty tvarujte kuličky, mírně je zploštíme a potřeme olivovým olejem.
  9. Skopové plátky necháme okapat a každý přeložíme napůl.
  10. Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky feferonek, kuličky z mletého masa a skopové plátky.
  11. Špízy grilujeme z každé strany 5 - 10 minut.
  12. Podáváme s pečivem nebo s bramborovými hranolkami.
  • 400 g skopové panenky
  • česnek
  • 400 g mleté maso
  • 2 feferonky
  • olivový olej
  • mletá paprika (pálivá)
  • cibule
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Jehněčí turecký kebab
266
redakceTerka
★★★

Jehněčí turecký kebab

Takto připravený kebab grilujeme na grilu nebo restujeme

Krůtí kebab
293
redakceTerka

Krůtí kebab

Pita chléb si krátce opečeme a podáváme s krůtím kebabem

Výborný kebab
5.3K
janapozarova
★★★

Výborný kebab

Maso si omyjeme, nakrájíme a osolíme a opepříme. Z citronové šťávy, drceného česneku, tymiánu a oleje

Dančí kebab
14K
Kuchař Berda
★★★

Dančí kebab

Z dančí kýty nakrájíme menší kousky a ze slaniny stejné množství plátků. Maso dáváme postupně do porcelánové

Grilovaný kebab
13.3K
Kuchař Berda
★★★

Grilovaný kebab

Maso smícháme se solí, pepřem, tymiánem, trochou vody a promícháme. Přidáme na kostky nakrájený sýr a

Turecký ajran
1.4K
janapozarova
★★★

Turecký ajran

Do mixéru si dáme jogurt, mango a vodu, poté přidáme nasekanou mátu a podle chuti osolíme. Podáváme vychlazený

Turecká káva
10.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Turecká káva

Jemně mletou kávu smícháme s cukrem, vložíme do džezvy a zalijeme vodou. Velmi zvolna zahříváme a uvedeme

Turecké brambory
5.7K
Kuchař Berda
★★★

Turecké brambory

Menší brambory očistíme a vložíme je do olejem vymazaného pekáčku. Osolíme, posypeme drceným kmínem a

Turecká pomazánka
8.7K
Kuchař Berda

Turecká pomazánka

Sýr nastrouháme, smícháme s majonézou, promícháme s drceným nebo prolisovaným česnekem, sekanými ořechy

Turecký kuřecí kebab
136
Vareni.cz
★★★

Turecký kuřecí kebab

Turecký kuřecí kebab grilujeme tak dlouho, dokud není Turecký kuřecí kebab po vyjmutí z grilu opatrně stáhneme

Jehněčí kebab z grilu
138
redakceTerka

Jehněčí kebab z grilu

Takto připravený kebab grilujeme asi 20 minut.

Domácí turecký med
178
anet.ruzicka
★★★

Domácí turecký med

Mandle zalijeme vařící vodou a necháme je spařit. Poté je scedíme, zbavíme slupky, rozložíme je na plech