Prémiový obsah
★★★
29K čtenářů
1 h 5 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Maso si omyjeme, nakrájíme a osolíme a opepříme. Z citronové šťávy, drceného česneku, tymiánu a oleje
Z dančí kýty nakrájíme menší kousky a ze slaniny stejné množství plátků. Maso dáváme postupně do porcelánové
Maso smícháme se solí, pepřem, tymiánem, trochou vody a promícháme. Přidáme na kostky nakrájený sýr a
Do mixéru si dáme jogurt, mango a vodu, poté přidáme nasekanou mátu a podle chuti osolíme. Podáváme vychlazený
Jemně mletou kávu smícháme s cukrem, vložíme do džezvy a zalijeme vodou. Velmi zvolna zahříváme a uvedeme
Menší brambory očistíme a vložíme je do olejem vymazaného pekáčku. Osolíme, posypeme drceným kmínem a
Sýr nastrouháme, smícháme s majonézou, promícháme s drceným nebo prolisovaným česnekem, sekanými ořechy
Turecký kuřecí kebab grilujeme tak dlouho, dokud není Turecký kuřecí kebab po vyjmutí z grilu opatrně stáhneme
Mandle zalijeme vařící vodou a necháme je spařit. Poté je scedíme, zbavíme slupky, rozložíme je na plech