Prémiový obsah ★★★ 18.2K čtenářů Přidat komentář

Slovenský skopový guláš

1 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Slovenský skopový guláš

  1. Vykostěné a očištěné maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme.
  2. V hrnci na sádle a rozškvařené slanině kostky masa po všech stranách opečeme.
  3. Pak v jiném hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, drcený kmín, utřený česnek, opečené maso, podlijeme a dusíme téměř doměkka.
  4. Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme chlebem, osmahneme, podlijeme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a společně dusíme doměkka.
  5. Hotový guláš podle potřeby přisolíme a necháme přejít varem.
  6. Podáváme samotné nebo s pečivem.
  • 600 g skopového plecka
  • sůl
  • mletý pepř
  • 40 g sádlo
  • 40 g slanina
  • 2 cibule
  • mletá paprika
  • kmín
  • 4 stroužek česnek
  • 3 lžíce chléb (tvrdý, strouhaný)
  • 500 g brambory

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.

Slovenský guláš
7.6K
Kuchař Berda

Slovenský guláš

sádle připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do guláše

Skopový guláš
38K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Skopový guláš

Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme na troše rostlinného oleje, přidáme

Slovenský guláš s bramborem
1.7K
Redakce Recepty.eu

Slovenský guláš s bramborem

Na sádle opečeme maso pokrájené na kostky. Přidáme nakrájenou cibuli. Společně ještě osmažíme, přidáme

Skopový guláš s fazolemi
7.7K
Kuchař Berda
★★★

Skopový guláš s fazolemi

Očištěné a propláchnuté fazole namočíme den před přípravou do studené vody a druhý den je uvaříme ve

Skopový guláš v kotlíku
11.2K
Kuchař Berda
★★★

Skopový guláš v kotlíku

Slaninu nakrájíme na malé kostky a škvaříme na rozpáleném tuku nebo oleji. Přimícháme očištěnou drobně

Slovenský guláš s rajčaty a paprikou
689
redakceTerka

Slovenský guláš s rajčaty a paprikou

Čím víc zeleniny dáme, tím budeme mít guláš silnější

Skopový guláš se zelím - segedín
219
kucharfilip

Skopový guláš se zelím - segedín

smetaně a přes malý cedníček nalijte do vroucího guláše Okamžitě rozmíchejte v guláši a ještě 10 minut provařte

Skopový guláš
175
1
Recepty.cz
★★★

Skopový guláš

Skopové nekrájíme na kostičky dáme do hrnce a přehoupneme sádle, přidáme koření - postup je jako u normálního guláše

Slovenské topinky
10.3K
Kuchař Berda
★★★

Slovenské topinky

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev rozškvařit. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na nudličky

Slovenská nádivka
8K
1
Kuchař Berda

Slovenská nádivka

Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky

Slovenské Pagáče
834
redakceTerka
★★★

Slovenské Pagáče

Všechny suroviny ž na sůl a kmín zpracujeme na těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Druhý

Slovenská kapustnice
4.4K
Redakce Recepty.eu

Slovenská kapustnice

Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté