Prémiový obsah
★★★
4.9K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Plátky chleba namažeme pomazánkovým máslem, poklademe plátky sýra, kolečky vajíček a kroužky červené
Do mouky přidáme droždí, mléko, vodu, žloutky, sůl, nastrouhaný sýr a uděláme řídké těsto. Těsto necháme
Listové těsto rozválíme, vykrájíme králíčky, potřeme vejcem Vejce nakrájíme na plátky, salát osušíme, nakrájíme
Nivu a oloupaná vychladlá vejce nastrouháme na hrubší cukru a soli připravíme zálivku, kterou přidáme do salátu
osolíme, opepříme a takto upravenou tatarku vmícháme do sýrových
Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na kolečka a papriku nakrájíme na proužky. Bílky uvaříme v osolené vodě
Zelí nakrájíme najemno a spaříme slanou vodou. Sýr nakrájíme na nudličky, nebo nastrouháme na hrubém
Všechny suroviny nakrájíme, na drobné kostičky. Ve skleničce smícháme hořčici s olejem, octem a bílým