Prémiový obsah
★★★
7.8K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Oloupaný meloun, broskve, hrušky a jablka nakrájíme na kostičky. Připravené ovoce promícháme s cukrem
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme do mísy a zakápneme olejem, octem, osolíme a opepříme
Umytou, očištěnou mrkev a celer vaříme v osolené vodě. Později přidáme květák a dovaříme. Uvařenou zeleninu
smetanu a vše nalijeme na připravený luštěninový salát Salát podáváme vychlazený.
Salát opereme, rozebereme na jednotlivé listy a necháme Salát podáváme vychlazený.
Tofu si nakrájíme na kostičky, přidáme čínské zelí, nakrájenou a očištěnou papriku a cibuli. Zakápneme
rozmícháme sůl, cukr a citrónovou šťávu a touto zálivkou salát Zakapeme trochou olivového oleje a salát posypeme nasekanou
Do mísy vložíme salát, nakrájenou zeleninu, zakápneme Salát podáváme s opečenými krevetami.
Krevety omyjeme a osušíme. V pánvi rozehřejeme máslo a krevety rychle orestujeme
Na rozpáleném oleji orestujeme krevety s česnekem, Připravený salát zalijeme zálivkou s horké vody, 30
Krevety omyjeme, zbavíme krunýře a odstraníme je střívka Rozehřejeme olej a na něm několik minut opékáme zázvor a krevety