Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Salát necháme v lednici vychladit a před podáváním ozdobíme natí řapíkatého celeru.
Pak salát lehce dochutíme mletým černým pepřem, necháme
Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s řapíkatým celerem
hrnci zpěníme cibulku, vložíme na jemno nakrájený celer Na závěr dáme do polévky trochu nakrájeného celeru
Řapíkatý celer i chřest oloupeme a nakrájíme na delší Předvařený celer krátce orestujeme na másle, přeložíme
Přidáme na kostky nakrájené brambory, nakrájený řapíkatý celer (lístky si ponecháme na ozdobení), zalijeme