5.7K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou, zalijeme a necháme asi 3 hodiny namočenou. Potom čočku
Okurku a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnku si smícháme ocet s cukrem a lžíci
Čočku si namočíme hodinu předem, poté uvaříme v osolené vodě na skus. Ředkvičky a okurku nakrájíme na
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme čočku a bobkový list, přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut a poté list