15.6K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Cibuli a česnek nakrájíme, v hrnci rozpustíme půlku másla, orestujeme, poté přidáme rýži, opečeme. Přidáme
Osmažíme na oleji směs nasekané cibule, petržele, celeru a mrkve. Přidáme oloupaná a propasírovaná rajčata
Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání
Rizoto podáváme s volskými oky, posypané čerstvou nasekanou
Rizoto podáváme s mozzarellou, ozdobíme lístky rukoly
Rizoto by mělo být kašovité, ale ne tekoucí. °C cca 8 minut, nakrájíme na plátky, položíme na rizoto
Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, necháme krátce vychladnout a poté je oloupeme. Cibuli a česnek si nakrájíme
Do hotového rizota dáme ještě plátek másla, nastrouhaný
Hotové rizoto rozdělte do talířů, každou porci posypte
Na oleji zpěníme nasekanou cibulku a přidáme plátky česneku. Přidáme rýži, víno a vývar. Osolíme, opepříme