912 čtenářů
40 m
janapozarova
Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.
Fenykl rozpůlíme, vyřízneme tuhý střed a nakrájíme nadrobno, poté uvaříme ve vodě, do které přidáme cibuli
smetanu se lžičkou hladké mouky, vlijeme do vařící omáčky Omáčku rozmixujeme a necháme přejít varem.
Umytý jazyk uvaříme v osolené vodě. nastrouhanou cibuli, opražíme, rozředíme vývarem z jazyku
Omáčku vaříme asi 15 minut, pak přilijeme smetanu a Jazyk ohřejeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře
Pak závitky vyjmeme, omáčku protřeme sítem, vmícháme Závitky rozdělíme na talíře s omáčkou, oblíbenou dušenou
Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na másle, zasypeme moukou a kari kořením, osmažíme, zalijeme vývarem
V hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kousky a necháme osmahnout
Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nasekáme nadrobno. V hluboké pánvi osmahneme na oleji sekanou cibuli
Jazyky uvaříme doměkka ve slané vodě (před koncem přidáme omáčkou.
Zamícháme, necháme prohřát a omáčky případně dochutíme Rybu podáváme s omáčkou a ozdobíme nasekanou petrželkou
Podle chuti můžeme do omáčky přidat sůl, pepř, citronovou Maso podáváme s omáčkou. Podáváme s bramborem.