6.3K čtenářů Přidat komentář

Úhoř s bylinkami v omáčce

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Úhoř s bylinkami v omáčce

  1. Maso opláchneme, lehce osušíme do kuchyňské utěrky a nakrájíme na několikacentimetrové kousky.
  2. Ty osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku nebo oleji.
  3. Po chvilce k masu přidáme nakrájené kousky cibule.
  4. Potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme rybí vývar (postačí z kostky).
  5. Vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  6. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky nasekáme najemno.
  7. Maso vyjmeme a uložíme na teplou mísu nebo hlubší talíř.
  8. Omáčku ještě několik minut prudce povaříme za stálého míchání, aby se mírně zredukovala.
  9. Potom do ní vmícháme nasekané bylinky a smetanu, podle chuti dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
  10. Omáčkou přelijeme úhoří maso a podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží.
  • 800 g úhoř (kuchyňsky upravený)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 cibule
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička mouka
  • 300 ml vývar (rybí) (bujón)
  • kerblík
  • petrželová nať
  • medvědí česnek
  • oregáno
  • tymián
  • 2 lžíce smetana (zakysaná)
  • 2 lžíce citrónová šťáva

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.

Dušený úhoř s bylinkami
5.4K
Kuchař Berda

Dušený úhoř s bylinkami

dáme ho na rozehřáté máslo a posypeme nasekanými bylinkami

Úhoř na rožni
6K
Kuchař Berda

Úhoř na rožni

Vykuchaného, ale nestaženého úhoře omyjeme, osušíme Na rožeň napichujeme vždy střídavě kousek úhoře, lístek

Gratinovaný úhoř
13.2K
Kuchař Berda
★★★

Gratinovaný úhoř

Úhoře stáhneme z kůže, umyjeme, osolíme a pokrájíme

Dušený úhoř s rajčaty
211
redakceTerka
★★★

Dušený úhoř s rajčaty

Očištěné filety z úhoři opečeme na oleji.

Těstoviny se sýrovou omáčkou a bylinkami
1.2K
Redakce Recepty.eu

Těstoviny se sýrovou omáčkou a bylinkami

Poté vmícháme připravenou omáčku. Úplně nakonec přidáme nasekané bylinky.

Pečený úhoř se šťouchanými bramborami
9K
Kuchař Berda
★★★

Pečený úhoř se šťouchanými bramborami

Úhoře opláchneme a naložíme na 2 hodiny do podmáslí Osolíme je, posypeme hořčičným semínkem, každého úhoře

Úhoř na bílém víně se zeleninou
4.6K
Kuchař Berda

Úhoř na bílém víně se zeleninou

Očištěného a omytého úhoře osušíme, osolíme, okořeníme

Bramborové noky s rajčatovou omáčkou a bylinkami
778
Redakce Recepty.eu

Bramborové noky s rajčatovou omáčkou a bylinkami

Na trošce oleje orestujeme bylinky, poté vyndáme a Nočky uvaříme dle návodu a poté smícháme s omáčkou,

Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou
7.4K
Kuchař Berda
★★★

Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou s bylinkami

Přidáme bylinky, oba druhy hořčice, podlijeme trochou vody a krátce povaříme na hustší omáčku.

Bylinky v kuchyni
16
Redakce Recepty.eu

Bylinky v kuchyni

Bylinek a dalších dochucovacích esencí sice přidáváme JÍDLA DOCHUCENÁ BYLINKAMI: Mohou být zlatým hřebem

Kuře na bylinkách
43
redakceTerka

Kuře na bylinkách

Poté přidáme bylinky, česnek a piniové oříšky.