Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Tuňáka nožem naškrábeme na jemno. sůl, pepř citronovou šťávu a nastrouhaný čerstvý zázvor
Tuňáka si očistíme, nakrájíme na tenké plátky a nasekáme Tuto směs přidáme k tuňákovi, dochutíme olivovým olejem
Maso osolíme, opepříme a vmícháme capary. Poté přidáme kečup, hořčici a hezky naservírujeme na talíř.
Čerstvá rajčata nasekáme na kousky a smícháme s nadrobno nasekanou jarní cibulkou. Česnek prolisujeme
Hovězí maso naškrábeme nebo nameleme. Smícháme s hořčicí kečupem a kořením. Nakonec přimícháme žloutek
Lososa naškrabeme a smícháme s cibulkou, koprem, lžičkou hořčice a vejcem. Směs dle chuti osolíme, opepříme
Maso zbavíme všech blanek, omyjeme, osušíme a nameleme nebo naškrábeme. Dáme do mísy a smícháme se solí
Lososa nožem nasekáme na malé kousky. Dáme do mísy, osolíme a opeříme. Zakápneme limetkovou nebo citronovou
Lososa naškrabeme a smícháme s cibulkou, koprem, lžičkou hořčice a vejcem. Směs dle chuti osolíme, opepříme
Buřty oloupeme a rozemeleme nebo rozsekáme v nožovém mixéru. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, kečup,