Prémiový obsah
★★★
20.1K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Játra pokrájíme na kousky, na sádle orestujeme cibuli, přidáme játra, koření a opékáme. Zalijeme vývarem
Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku a zjemníme máslem nebo ji připravíme z holandské omáčky
Podáváme plátky rolky přelité omáčkou posypané čerstvou
osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.Omáčka:Na jemno Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku
Nakonec omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka švestkovou omáčkou.
Steak dáme stranou odpočívat. Bagety si podélně rozřízneme, namažeme BBQ omáčkou,
Postupně vmícháme plátky másla – výsledkem bude výborná jemná Hotový steak podélně nakrájíme ostrým nožem, osolíme
Hotové steaky osolíme a uložíme v teple. Potom omáčku zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme
Vše společně povaříme asi 10 minut a poté hotovou omáčkou přelijeme steak.
Telecí steaky opečeme zprudka na rozpáleném oleji, Servírujeme s houbovou omáčkou.