Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Na sádle opečeme očištěnou a nakrájenou zeleninu (mrkev K udušené rybě přilijeme směs ze smetany a mouky a
Rybu také očistíme, omyjeme a osolíme. a poté přidáme kousek ryby.
Filety pokapeme šťávou a necháme čtvrt hodiny odležet, poté osušíme, osolíme, opepříme. Mísu vymažeme
Na oleji osmahneme rybí filé, poté vyjmeme a do pánve nalijeme smetanu a vývar. Osolíme, opepříme a zredukujeme
Filety lehce obalíme v mouce s kořením na ryby a opečeme Hotovou rybu servírujeme na špenátovém lůžku.
Olej a víno dáme v poměru 1:1, přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme. Necháme chvíli utežet
Česnek oloupeme a nakrájený přidáme do každé ryby jeden paprikou, tymiánem a divokým býlím ho vložíme do ryby
Rybí steaky si položíme na pracovní desku. Všechnu suroviny na marinádu smícháme v misce. Potřeme rybí
Očištěnou rybu pokrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s octem, očištěnou, pokrájenou zeleninou, bobkovým