Prémiový obsah
★★★★
9.5K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli Poté rybu posypeme plátky žampionů, osolíme, lehce
Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli.
Žampiony omyjeme, nakrájíme na kolečky, cibuli na osminky Olivy propláchneme, na pánvi osmažíme cibuli, houby
Maso přesuneme do pekáčku, zasypeme nakrájenou cibulí
Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby
Do plechu vložíme cibuli, žampiony a nasekaný česnek Během pečení poléváme výpekem, případně podléváme vodou
Poté dáme do pekáčku, zasypeme cibulí nakrájenou na plátky, přidáme kousky omytých žampionů a zalijeme
Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.