4K čtenářů Přidat komentář

Lín dušený s lečem

1 h 40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Lín dušený s lečem

  1. Očištěného a omytého lína osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na porce osolíme, opepříme a na hodinu odložíme do chladničky.
  2. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a zelené papriky nakrájené na malé nudličky, osolíme a krátce podusíme.
  3. Do tohoto leča vložíme připraveného lína, polijeme trochou zeleninového vývaru a za občasného míchání na mírném ohni dusíme doměkka.
  4. Hotové posypeme nasekanou petrželovou natí.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.
  • 600 g lína
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej (nebo máslo)
  • 3 - 4 paprika (zelená)
  • 4 rajčata
  • 200 ml vývar (zeleninový)
  • petrželová nať

Rybí zápach

Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.

Lín s křenem
6.2K
Kuchař Berda

Lín s křenem

Líny očistíme, vykucháme, odřízneme ocasy a dobře omyjeme Potom přidáme líny, které jsme předem osolili a vaříme

Pikantní líni
6.4K
Kuchař Berda

Pikantní líni

Očištěné líny seřízneme na filátka, osolíme a osmažíme

Lečo
522
nikolka
★★★

Lečo

Na sádle zapěníme nakrájenou cibuli, přidáme klobásku nakrájenou na kolečka, zelenou papriku nakrájenou

Lín s koprovou omáčkou
3.6K
Kuchař Berda

Lín s koprovou omáčkou

Očištěné vykuchané líny nakrájíme na porce a vaříme

Klasika lečo
581
redakceTerka
★★★

Klasika lečo

Zeleninu si nakrájíme na malé kousky. Ve 2 l hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme cibulku, česnek a osolíme

Lečo s játry
238
redakceTerka
★★★

Lečo s játry

Drůbeží játra orestujeme a podle chuti osolíme. Přidáme nakrájenou papriku a cibuli. Nakonec přidáme

Lečo do sklenic
15.9K
tetalenka
★★★

Lečo do sklenic

připraveného polotovaru můžeme kdykoliv připravit domácí lečo

Zeleninové lečo
24.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Zeleninové lečo

Cibulku nakrájíme na kostečky a osmažíme na oleji a přidáme nakrájené papriky. Necháme dusit asi 15 minut

Zavařené lečo
54.4K
64
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Zavařené lečo

připraveného polotovaru můžeme kdykoliv připravit domácí lečo

Bramborové lečo
6K
Kuchař Berda

Bramborové lečo

Podle potřeby můžeme během dušení podlít vodou, ke Vejce rozšleháme s mlékem, směsí lečo zalijeme a za

Lečo s houbami
1.2K
Redakce Recepty.eu

Lečo s houbami

Během dušení je podlíváme horkou vodou.

Lečo s vejcem
1.2K
Redakce Recepty.eu

Lečo s vejcem

Nakonec zamícháme vejce, které lečo zahustí. l podáváme