Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Kapra očistíme, omyjeme a naporcujeme, porce osolíme Na oleji osmažíme nakrájenou zeleninu, osolíme, podlijeme
Potom k cibuli přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu K podušené zelenině přidáme porce očištěného kapra,
Zeleninu si povaříme v osolené vodě, kapra opečeme Přidáme namletou šunku, zeleninu, vejce, smetanu a
Kapra osolíme, zakápneme šťávou, posypeme kořením a Zeleninu nakrájíme nahrubo, osolíme, okořeníme, přidáme
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme. Poté přidáme kapra a dusíme ještě asi 20 minut, poté
Kapra očistíme od šupin a odřežeme mu hlavu a ploutve Do posolené a okyselené vody přidáme zeleninu a cibuli
Kapra si osolíme, opepříme, dáme kmín a dovnitř pokrájenou Alobal si potřeme sádlem a kapra zabalíme, hodinu necháme