Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Hovězí maso v celku prošpikujeme slaninou a uložíme do nádoby, nejlépe hliněné. Osolenou vodu s kořením
Do keramické nádoby dáme olej, nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené maso, prolisovaný česnek, koření
Na oleji podusíme nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme nakrájené ryzce, plátek citronu s kůrou
V misce si připravíme marinádu z oleje, koňaku a tabasca. Nakrájené maso na plátky naložíme do marinády
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ochutíme drceným kořením na divočinu a na pánvi na rozpáleném
Skopovou kýtu necháme odležet v marinádě z octa, vody a jalovce. Pak protáhneme slaninou, osolíme a opepříme
Očištěné vykoštěné filety kapra pokapeme citronovou Hotového kapra vyjmeme, odstraníme provázky a nakrájíme