Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Lososa nasolíme a opepříme kajenským pepřem. Hotového lososa rozdělíme na menší kousky.
Jáhly propláchneme ve studené vodě a vložte ho většího hrnce. Zalijeme šálkem mléka a přivedeme k varu
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi na lžíci olivového oleje ji zesklovatíme, přidáme jáhly
V míse smícháme jahelnou a celozrnnou mouku. Přidáme namletý mák, citronovou kůru, cukr, kakao a prášek
Jáhly spaříme, aby při vaření nezhořkly a uvaříme je doměkka. Vše kromě ovoce a kokosu dáme do mísy a
těsta, smažíme na pánvi s olejem z obou stran malé placky Poté podáváme s kousky uzeného lososa, koprem a křenem
Do kastrůlku nalijeme odměřené množství vody a vsypeme přebrané jáhly, za občasného míchání ji dusíme
Jahlové vločky zalijeme vroucí vodou a krátce povaříme. Vznikne hmota, která by měla být lepivá. Přidáme
Jáhly uvaříme podle návodu na obalu, necháme je trochu vychladnout a pak je rozmixujeme. Jakmile vnikne