Prémiový obsah ★★★★★ 75.1K čtenářů Přidat komentář

Maďarský perkelt po našem

5 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Maďarský perkelt po našem

  1. Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a zbavíme ho přebytečného tuku.
  2. Nakrájíme ho na stejně velké kostky.
  3. Kostky vložíme do keramické nádoby a přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř, olej a 2 lžíce mouky.
  4. Směs důkladně promícháme.
  5. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, papriky nakrájené na nudličky, rajčata na osminky a párek na kolečka.
  6. Nakonec přilijeme asi 100 ml vody, přidáme 3 lžíce kečupu a rozdrobíme půl kostky hovězího bujónu.
  7. Opět všechno důkladně promícháme.
  8. Keramickou nádobu se směsí vložíme do pomalého hrnce a vaříme na prvním stupni 8 hodin nebo na druhém stupni 5 hodin.
  9. Podáváme s rýží nebo pečivem.
  • 500 g předního hovězí maso
  • 1 lžíce olej
  • 2 cibule
  • lžička mletá paprika
  • 1/2 lžička mletá paprika (pálivá)
  • 2 paprika (zelená)
  • 4 rajčata
  • 1 párek
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • 3 lžíce kečup
  • sůl
  • pepř
  • kmín (drcený)
  • 1/2 kostka hovězího bujón
  • 100 ml voda

Sýr nevytéká

Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.

Jednoduchý maďarský perkelt
4.6K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Jednoduchý maďarský perkelt

Na sádle osmažíme cibuli, prolisovaný česnek, papriku, kmín. Přidáme maso a opečeme, poté zeleninu, osolíme

Maďarský perkelt
1.1K
Apetit Online
★★★★

Maďarský perkelt

Maďarský perkelt ani guláš se nezahušťují takže si při dokončení nařeďte tekutinu jak chcete (perkelt

Skopový perkelt
15K
Kuchař Berda
★★★

Skopový perkelt

Hotový perkelt odstavíme a ochutíme utřeným česnekem

Skopový perkelt
1.6K
Redakce Recepty.eu

Skopový perkelt

Maso očistíme, nakrájíme, cibuli nasekáme najemno, orestujeme na oleji, přidáme maso. Poté přidáme koření

Kozlí perkelt
826
Redakce Recepty.eu

Kozlí perkelt

Na sádle zapěníme nakrájenou cibuli, přidáme vykostěné maso pokrájené na kousky, posolíme, přidáme koření

Holubí perkelt
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Holubí perkelt

Na sádle zapěníme cibuli pokrájenou na drobno. Přidáme červenou papriku, kmín, mleté černé koření, očištěné

Jelení perkelt
19.7K
Kuchař Berda
★★★

Jelení perkelt

Když maso změkne a odděluje se od kostí, je perkelt

Vepřový perkelt
38.9K
Kuchař Berda
★★★

Vepřový perkelt

Perkelt prohřejeme a podáváme s těstovinami nebo s

Skopový perkelt
147
redakceTerka

Skopový perkelt

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kousky a opečeme. Ochutíme solí, pepřem

Maďarský kuřecí perkelt
1.9K
1
Toprecepty
★★★★

Maďarský kuřecí perkelt

Tento perkelt sa preto nikdy nezahusťuje múkou.

Maďarský perkelt s tarhoňou
31
1
Toprecepty
★★★★

Maďarský perkelt s tarhoňou

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubo. Orestujeme na sádle do zlatova. Přidáme maso a restujeme, připečená

Perkelt naší babičky
66
Vareni.cz
★★

Perkelt naší babičky

Do hrnce dáme nakrájenou cibulku, na oleji necháme zesklovatět, pak přidáme oloupané nakrájené syrové

Komentáře

  1. Avatar
    Hook

    Maďarský perkelt se nikdy!!!!!!!nezahušťuje!!!!!!!!To nemluvím o kečupu a masoxu,z toho by Maďar blil,to není recept,ale prasečina!!!!!!

  1. Avatar
    Tonda

    Chutnalo všem. Uvařil jsem drobet tmavší , ale výborný.

  1. Avatar
    Bonča

    Moji milí,
    nevím, zda píšu na správné místo, ale přečetla jsem si recept na maďarský perkelt a nevydržela jsem to, musím se k tomu vyjádřit.
    PROBOHA, ten, kdo jste to psal, okamžitě změňte název receptu! Hned první BOTA: do maďarského perkeltu hovězí přední!!! AU. A další bota: MOUKA! DO PERKELTU! NIKDY!!! AU, AU. A další boty: párek...bujón... AU, AU, AUU. A vařit 5-8 hodin?! Proboha, byl/a jste někdy "na Maďaroch".
    Nic ve zlém; tohle je určitě báječný recept, ale ne na maďarský perkelt. Jsem na půl Maďarka z jihu Slovenska, vím, o čem mluvím.
    Děkuji, že jsem se mohla vyjádřit.
    Přeji všem hezký den.

    Reakce

    1. Avatar
      Petr

      Dobrý den,

      těch 5 - 8 hodin je proto, že se nacházíte v kategorii "recepty pro pomalý hrnec" (pokud nevíte o co se jedná, doporučuji použít Google.
      Co se týče surovin, rádi uvítáme, když nebudete jen hanit, ale pošlete nám recept na Váš jediný a zaručeně pravý maďarský perkelt na e-mail info@recepty.eu

    2. Avatar
      L.Ujhelyi

      Zdravím.Budu solidární a připojím se k Bonče.Perkelt lze sice vařit z vícero druhů masa,nicméně,maďar ho vaří z vepřového.Co rodina,to jiná chuť,jiný zvyk,jako všude jinde.Já osobně ho vařím takto:1/2 kila vepřové kýty,sádlo,1 cibule,1stroužek česneku,4 papriky,nejlépe každá jiný druh,každá má jinou chuť,rajče.Sůl,pepř,vegetu na dochucení,sladkou papriku a kdo chce,tak feferonky.Rozpustíme sádlo,zpěníme cibuli,přidáme česnek,sladkou papriku,vložíme maso,orestujeme,přidáme vegetu,přidáme nakrájené papriky a rajče a necháme pustit šťávu,osolíme a přilijeme vodu a necháme vše pořádně rozvařit,klidně dolijte vodu ještě jednou a nechte ji vyvařit,až vám vznikne zahuštěná šťáva.Žádná mouka,žádný párek,žádný bujón,jen tuk,zelenina a maso.Přeji dobrou chuť a hodně zvědavých a uslintaných sousedů za dveřmi.Vůně perkeltu je nezaměnitelná.:-)))