Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Během vaření hrách nepromícháváme a ani nedoléváme Vodu solíme až v závěru vaření, kdy je hrách měkký.Po
Mléko povaříme a za stálého míchání přimícháme cukr, máslo a kakao. Necháme chvilku vychladnout a poté
Bujon a prolisovaný česnek spolu rozmačkáme přímo v talíři, zalijeme horkou vodou a zamícháme. Podle
Čerstvý chřest očistíme a omyjeme. Poté dáme vařit do vroucí osolené a ocukrované vody. Jakmile je chřest
Scezené kedlubny posypeme bylinkami a přidáme rajčata
Hrách přebereme, opláchneme a namočíme na několik hodin Ihned podáváme, jelikož zapečený hrách sám o sobě moc
Očištěný květák vložíme do vroucí osolené vody a vaříme. Po uvaření ho vytáhneme, polijeme másle s opraženou
Umytý jazyk uvaříme v osolené vodě. Po uvaření ho vytáhneme, oloupeme a nakrájíme na větší plátky. Ze
Očištěné a umyté kuře rozkrájíme na díly, zalijeme vodou a vaříme. Později přidáme nakrájenou kořenovou
Celou směs vaříme za stálého míchání a necháme na pár vteřin přejít varem, poté odstavíme a necháme vychladnout