6.6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Pekáč vymažeme tukem, rybu dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme do pekáčku. Můžeme
Tresku vrátíme do pánve s omáčkou a mírným varem asi , přidáme trochu omáčky a ozdobíme koprem.
Troubu předehřejeme na 200 °C, rajčatovou omáčku dáme Tresku opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme
Filet z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kostičky. V míse smícháme mouku s kořením
Filet z tresky osmažíme na másle z obou stran.
Zelí nakrouháme na nudličky a spaříme vroucí slanou vodou, aby získalo sklovitý vzhled. Scedíme a necháme
Špagety uvaříme ve slané vodě. Mrkev očistíme a podélně nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme tuk
Cizrnu přes noc namočíme, potom ji slijeme a vaříme v čisté osolené vodě asi 60 minut. Až je cizrna měkká
Nejprve tresku osušte pomocí kuchyňské utěrky. Nyní je čas na ochuceném oleji osmažit tresku.
Očištěnou, omytou a vykostěnou tresku nakrájíme na očištěným a nakrájeným ovocem, pak usmaženými porcemi tresky
Vmícháme med a rybí základ a vše svaříme do husté omáčky Rybu krátce ohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým