3.5K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Naklepané a na okrajích nařezané řízky opečeme na sádle Udušené řízky zaprášíme moukou a ještě podusíme.
opepříme a podáváme s různě upravenými bramborami nebo s dušenou
Játra důkladně omyjeme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Cibuli
Maso nakrájíme na kostky, osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova, osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno
telecí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Hotové řízky dáme do ubrousku a necháme vstát přebytečný
Kotletky si naklepeme, osušíme a potřeme hořčicí. Na pánvi si rozehřejeme máslo a olej a kotletky zprudka
Maso umyjeme, odblaníme, pokrájíme na řízky, naklepeme Při otáčení do řízků nepícháme.