Prémiový obsah
★★★
7.9K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.
Slijeme přebytečnou šťávu a ovocnou směsí naplníme šátečky Šátečky složíme a pečeme dozlatova, ještě horké posypeme
přehneme, okraje těsta pevně přimáčkneme k sobě, šátečky Ještě horké mrkvové šátečky obalujeme ve směsi moučkového
Smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a promícháme. Přidáme mrkev, tuk a vypracujeme hladké těsto,
Mrkvové šátečky dáme na plech vyložený pečícím papírem Mrkvové šátečky necháme vystydnout a potom je posypeme
Krájíme na menší čtverečky, aby nám šel udělat šáteček Ještě teplé šátečky obalujeme cukrem moučkou, který
Šátečky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem Hotové šátečky ještě za tepla obalíme ve směsi moučkového
Do mouky uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Posypeme
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem