3.4K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vychlazený piškot rozvineme, potřeme krémem, poklademe mandarinky ozdobíme čokoládovými hoblinkami, zbytek šlehačky a mandarinkami
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáme mouku, kypřící
potřeme ho šlehačkou, vyšlehanou s cukrem a naskládáme mandarinky
Ovoce nakrájíme na malé kousky, mandarinky zbavíme , přidáme med, želírovací cukr a vše důkladně promícháme
Podle návodu uvaříme pudink, necháme ho vychladnout a naplníme hotové korpusy košíčků. Ozdobíme je ovocem
Ukapávající šťávu z mandarinek uchováme. Potom přidáme protlak, sójovou omáčku, šťávu z mandarinek
Mandarinky oloupeme, vyndáme pecky, odstraníme blány Pak přidáme mandarinky a třtinový cukr a vaříme dalších
výpek zalijeme rumem, přidáme kousek celé skořice, med , citrónovou šťávu a kousky mandarinek.
oloupanou mrkev nakrájenou na tenké nudličky a okapané mandarinky
Mandarinky oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na přejít varem pomerančovou šťávu s vínem a sójovou omáčkou