Prémiový obsah
★★★
3K čtenářů
35 m
janapozarova
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Směs na karlovarský knedlík rozdělíme na dvě poloviny Po vyndání z vody ihned knedlíky z fólie vybalíme.
Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva. Přidáme máslo pokojové teploty
Příprava knedlíků: Dva dny staré rohlíky si nakrájíme
Hotové knedlíky nakrájíme na plátky a můžeme ihned
Vaječný likér s mandlovým rumem smícháme a prohřejeme (nesmí vařit). Přelijeme do sklenky na horké nápoje
Vzniklou hmotu na knedlíky položíme na potravinářskou Uvařené knedlíky vybalíme z fólie a necháme chvíli
Hotové knedlíky nakrájíme na plátky a můžeme ihned
Dva dny staré rohlíky si nakrájíme a necháme oschnout do druhého dne, přidáme dvě hrsti petrželové nati