Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.
Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. vychladit a před podáváním ozdobíme natí řapíkatého celeru
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
za postupného přilévání horkého mléka připravíme kaši Kaši ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme
Oloupaný a na kousky pokrájený celer v osolené vodě Brambory s celerem vyšleháme do hladké kaše, kterou
hrnci, přilijeme k bramborám a rozmělníme na hrubší kaši kaši.
Hotová káše je výborná jako příloha k drůbežímu masu
Brambory a dýní očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme do vody a uvaříme doměkka. Osolíme, zcedíme
scedíme a s mlékem rozmixujeme na hustší, ale jemnou kaši Kaši dáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a dáme
Zvýšíme otáčky a vyšleháme nadýchanou bramborovou kaši
Přilijeme smetanu a vyšleháme hladkou tužší kaši. Bramborovou kaši navrstvíme rovnoměrně do zapékací
Troubu předehřejeme na 200°C. Palice česneku potřeme olejem, zabalíme do alobalu a pečeme 30 minut. Mezitím