Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Uvařený květák rozebereme na růžičky. Květák můžeme posypat opraženou strouhankou.
Květák očistíme a namočíme na 20 minut do slané vody Když je květák již skoro upečený, zalijeme jej ještě
Květák si krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a květák nakrájíme na menší kousky.
Květák pokrájíme na menší kousky a povaříme ve vodě Do formiček rozlijeme smetanu, přidáme pár kousků květáku
Sóju namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Na ňu dáme zeleninu a druhú polovicu sóje.
Sójové plátky zalijeme na 3 až 4 hodiny vroucím zeleninovým vývarem. Očištěnou cibuli zpěníme na rostlinném
Sojové kostky přelijeme masoxem rozpuštěným ve vařící vodě a posypeme čerstvě umletým pepřem. Necháme
Karfiol povaríme vo vode cca 3 minúty. Scedíme, rozoberieme na ružičky a dáme do vymastenej zapekacej
Přidáme okapaný uvařený květák. Zapékaný květák podáváme s vařeným bramborem a čerstvou
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Zelí pokrájíme a spaříme horkou vodou, vaříme 15 minut
Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, zalijeme půl litrem vody, přidáme kmín a uvaříme do měkka.