12.9K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Přidáme k ní nasekané kyselé zelí, utřený česnek, všechno Touto směsí plníme hotové placky.
nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, smícháme se zelím Na sádle opékáme placky z obou stran, položíme plátek
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. V hrnci rozehřejeme sádlo a placky pomažeme.
Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, mletý pepř, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. Placky namažeme povidly a srolujeme.
rozehřejeme ji a pokládáme na ni tence rozválené placky Když se na placce objeví hnědé flíčky obrátíme ji.
Směs z uzeného masa potom navršíme na bramborové placky a podáváme společně s kysaným zelím.